Централізована бібліотечна система Вінниці об\'єднує понад 20 бібліотек-філій, що функціонують у різних районах міста. Серед них три бібліотеки для дітей, п\'ять для дорослих та юнацтва, решта - обслуговують усі категорії користувачів.

Центром дозвілля для дорослих та молоді у Замостянському районі вважають бібліотеку-філію №8. Вона функціонує з 1954 року у приміщенні житлового будинку по вул. Червоноармійській, 39. З того часу проводився лише поточний ремонт закладу, а меблі та вікна через багаторічне користування майже повністю вийшли з ладу.

Сьогодні ця бібліотека потребує ремонту приміщення, заміни вікон та дверних блоків. Водночас, якщо із вирішенням цього питання іще можна трохи зачекати (оскільки приміщення бібліотекарі постійно підтримують у прийнятному стані), то проблема придбання нових меблів для закладу нині є найбільш гострою. Позаяк найбільше цій філії сьогодні бракує саме бібліотечних стендів та стільців.

Упродовж минулого року кількість постійних юних користувачів цього закладу становила понад чотири тисячі. Він координує свою діяльність із загальноосвітніми школами № 6, 8, 30, 32, кооперативним інститутом, професійно-технічним училищем № 4. А також тісно співпрацює з радою ветеранів Замостянського району. До 65-ї річниці Великої Перемоги спільно із ветеранами та родинами очевидців тих подій тут було створено мапу визволення України від фашистських загарбників. Також тут зберігаються фотографії фронтовиків та оригінали листів польової пошти з сімейних архівів вінничан.

Начальник управління культури Вінницького міської ради Ірина Френкель говорить, що до цього часу проводились ремонти в тих бібліотеках, які були у вкрай критичному стані. Зокрема, у кризовому 2009 році бібліотека-філія №7, що на Тяжилові, отримала власне, щойно відремонтоване приміщення (до того часу вона знаходилася у орендованій будівлі одного з дитячих садочків). «Сподіваємось, що цього року черга дійде і до цієї бібліотеки, - каже Ірина Френкель. - Поступово ремонтні роботи пройдуть і в інших філіях, які цього потребують».


Переглядів: 2815
Поширень: 0