Лідери «Соціальної справедливості» висловили глибоку подяку українським матерям, які втратили своїх синів на неоголошеної війни останніх років, за їх стійкість, силу духу і любов до Батьківщини.

13 травня Україна разом з усім світом відзначила День Матері. Ось уже четвертий рік це свято відзначається зі сльозами на очах. Сотні матерів, чиї діти загинули за свободу українського народу, збираються в Києві, щоб вшанувати світлу пам'ять своїх синів, справжніх патріотів України, героїв, які не дозволили розколоти і знищити нашу країну.

Цього року урочистості пройшли в міжнародному форматі. Скорбота матерів полеглих українських патріотів приїхали розділити сербські, сирійські, турецькі жінки, чиї діти також полягли на полях битв, захищаючи свою Вітчизну. Почесті полеглим воїнам віддали і посли іноземних держав.

Більше 250 жінок з України та інших країн світу, які зазнали біль втрати найдорожчого - своїх дітей, стали почесними учасницями Міжнародної Асамблеї Матерів.

«Ми повинні віддати матерям загиблих українських патріотів найвищі почесті», - Алла Шлапак

Ініціаторами та організаторами такого масштабного і значимого заходу виступили ряд громадських організацій: «Союз Матерів загиблих учасників АТО», «Соціальна Справедливість», «Сім'ї Героїв Небесної Сотні» і багато інших.

У цей світлий і одночасно скорботний день, на адресу мужніх жінок звучало багато теплих слів і подяк. Всі вони були нагороджені Орденом Матері, заснованим Всеукраїнською громадською організацією «Орден». Але більш за все їх душі зігрівало єдність, віра в майбутнє процвітаючої, незалежної, неподільної, мирної України, за яку поклали свої голови їхні героїчні діти.

«Ми повинні віддати матерям загиблих українських патріотів найвищі почесті», - Алла Шлапак

«День матері - це день боротьби матерів за мир. І сьогодні тут присутні мами, дружини наших героїв, наших воїнів, які віддали свої життя за майбутнє України. Наш обов'язок полягає в тому, щоб ми зробили все для того, щоб ці сім'ї сьогодні ні в чому не мали потреби», - сказала голова « Соціальної справедливості »Сніжана Сорока. Слова глибокої вдячності висловила матерям полеглих героїв і лідер «Соціальної справедливості» Алла Шлапак.

«Ми повинні віддати матерям загиблих українських патріотів найвищі почесті», - Алла Шлапак

«Життя завжди торжествує над смертю. Герої не вмирають. Навряд чи можна оцінити всю ту біль, всі ті страждання, які випали на долю українських жінок, чиї сини загинули, захищаючи свою Батьківщину. Цей біль можна тільки прожити, відчути, випробувати. Я схиляю коліна перед матерями наших солдат, наших героїнь, чий подвиг не менш значущий перемог на полях битв. Саме їх любов, віра в свою землю, країну, народ, в свій мирний будинок завжди рятувала і продовжує оберігати Україну від численних і нещадних ворогів.Ми повинні віддати матерям загиблих патріотів найвищі почесті, вписати їх імена в скрижалі української історії. Саме вони подарували нашій країні і всьому народові майбутнє, яке неодмінно буде мирним і світлим », - сказала Алла Шлапак.


Переглядів: 1892
Поширень: 0