Оперативники управління карного розшуку 17 травня затримали злочинну групу з двох осіб, які в листопаді та грудні 2017 року вчинили розбійні напади на літніх людей у Чернівецькому та Томашпільському районах області.

За словами начальника Управління карного розшуку обласного главку поліції Андрія Дамзіна, затримані – мешканці Чернівецького та Шаргородського районів. 36-річний зловмисник раніше судимий за вчинення крадіжки, хуліганства та розбійного нападу. Його 35-річний подільник раніше не притягувався до відповідальності.

20 листопада минулого року злочинці вчинили розбійний напад на помешкання 60-річного пенсіонера у с. Моївка Чернівецького району, який проживав з 89-річною матір’ю та 91-річною тіткою. Погрожуючи ножем, нападники застосували фізичну силу до літніх жінок, та відібрали 30 тисяч гривень.

Вінницькі поліцейські затримали чоловіків, які здійснювали розбійні напади на пенсіонерів

На початку грудня 2017 року розбійники увірвалися до будинку 81-річної жительки с. Пилипи Борівські Томашпільського району, заподіяли їй тілесні ушкодження та заволоділи коштами в сумі 26800 грн та мобільним телефоном.

Внаслідок проведених оперативних заходів поліцейські управління карного розшуку вийшли на підозрюваних.

Вінницькі поліцейські затримали чоловіків, які здійснювали розбійні напади на пенсіонерів

Один із зловмисників перебуває під арештом. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу на період досудового розслідування співучаснику злочинів.
За вчинення розбійних нападів відповідно до ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням в житло) злочинцям загрожує до дванадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.



Переглядів: 1808
Поширень: 0