На засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулось 6 травня, було прийнято одразу два рішення, які стосуються тимчасових конструкцій комерційного призначення. Перше - про заборону встановлення кафе шатрового типу. Друге - передбачає альтернативу цій забороні і стосується вимог до облаштування літніх майданчиків, які прилягають до існуючих кафе.

Свого часу усі заклади громадського харчування шатрового типу у місті були встановлені без необхідних дозволів та незаконним шляхом. Рішення виконкому про їх знесення переважна більшість власників уже виконала. Натомість міська влада надала підприємцям альтернативне рішення для продовження їхньої комерційної діяльності - на місці шатра пропонується облаштувати літній майданчик. Він має знаходитись на земельній ділянці, які відведена підприємцям під комерційну діяльність, а не під благоустрій.

Вимоги до облаштування літніх майданчиків, де вінничани зможуть приємно проводити час, детально описані у рішенні виконкому. Територія кафе на відкритому повітрі має бути огороджена розбірною конструкцією висотою до одного метру та забезпечена освітленням у темну пору доби, на підлозі має бути декоративне покриття, над столами - парасольки чи «маркізи». Окрім цього, територія майданчику має бути оздоблена зеленими насадженнями, відвідувачі повинні мати вільний доступ до санвузла, а сучасна молодь - забезпечена бездротовим доступом до мережі Інтернет (wi-fi). Такі приємні літні майданчики мають не лише прикрасити зовнішній вигляд вулиць міста, а й стати приємним місцем відпочинку для відвідувачів.

13 травня у мерії під головуванням начальника управління розвитку споживчого ринку та послуг міської ради Сергія Кудлаєнка відбулась нарада, на якій мова йшла саме про такі зміни. Участь у ній взяли представники усіх контролюючих органів, власники кафе та представники Ради підприємців при міському голові. На зустрічі підприємці отримали відповіді на свої запитання та інформацію про дозвільні процедури, які їм доведеться пройти для оформлення літнього майданчику. Сергій Кудлаєнко зазначив, що власники закладів громадського харчування мають подбати про якість облаштування майданчиків та рівень надання послуг. «Ми хочемо, щоб ваші літні майданчики мали приємний вигляд, щоб люди до вас хотіли йти, - говорить Сергій Кудлаєнко. - Час шатрових кафе, де панували антисанітарія і жахливі умови, минув».


Переглядів: 3455
Поширень: 0