У с. Лукашівка Літинського району група реагування патрульної поліції затримала двох громадян сусідніх держав, які з будинків пенсіонерів викрадали заощадження. Поки один із зловмисників на подвір’ї господарств відволікав літніх людей, інший у будинках шукав схованки з грошима та міняв справжні гроші на сувенірні. Зловмисникам доведена причетність до трьох злочинів, де вони викрали 63 тисячі гривень.

30 травня до літинської поліції зателефонувала 75-річна мешканка с. Дашківці та повідомила, що невідомі особи викрали з її будинку 10 000 гривень. Як розповіла заявниця близько 7.00 до її будинку на машині під’їхали двоє чоловіків та попросили продати їм скляні банки. Коли вони поїхали, у її схованці з грошима замість справжніх купюр виявились сувенірні. Пенсіонерка запам’ятала марку, колір машини та описала чоловіків.

На Вінниччині двоє іноземців обміняли у пенсіонерів 63 тис. грн. на сувенірні  папірці

В цей час до поліції звернулась ще одна 83-річна жителька Дашківців. Жінка пішла у аптеку за ліками і під час розрахунку з’ясувалось, що її гроші сувенірні. Також вона розповіла поліції, що ранком до неї на машині приїжджали двоє чоловіків купляти банки. У пенсіонерки зловмисники викрали 48 000 гривень.

На Вінниччині двоє іноземців обміняли у пенсіонерів 63 тис. грн. на сувенірні  папірці

Як розповів начальник Літинського відділення поліції Олександр Конєв, орієнтування на підозрюваних та автомобіль було надано усім екіпажам поліції. У сусідньому селі, розшукуваний автомобіль «ВАЗ 2107», зупинили працівник групи реагування патрульної поліції Літинського відділення поліції. Затриманими виявились 32 та 52-річні громадяни республік Молдови та Білорусі. Під час затримання у них поліцейські вилучили близько 60 тисяч гривень та сувенірні гроші. У вчиненні крадіжок підозрювані зізнались. Один з затриманих раніше притягувався до відповідальності за аналогічні злочини.

 На Вінниччині двоє іноземців обміняли у пенсіонерів 63 тис. грн. на сувенірні  папірці 

Зловмисникам доведено три факти вчинення крадіжок грошей у пенсіонерів на території Літинського району.

Як стало відомо, правопорушники час від часу приїжджали у Вінницьку область, де у обласному центрі щодоби винаймали різні квартири. Зараз їх перевіряють на причетність до аналогічних злочинів на території області.

Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.185 ККУ України (крадіжка). За такі злочини передбачено до 6 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання правопорушникам міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Переглядів: 1648
Поширень: 0