Протягом останнього тижня - з 4 по 10 червня - на території обслуговування вінницької патрульної поліції інспектори зупинили 73 водії в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. П’ятнадцять з них – керманичі двоколісних транспортних засобів. В літній час патрульні стали виявляти таких ледь не щодня.

Для прикладу, вчора, 10 червня, на 276 кілометрі автодороги М-21 патрульні виявили незареєстрований скутер Honda Lead та подали сигнал про зупинку його водієві. При спілкуванні з керманичем у нього помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Освідування встановило, що рівень алкоголю в організмі 38-річного чоловіка майже в 17 разів перевищив допустиму норму – 3,34 проміле. За це патрульні склали на нього протокол за ст. 130 КупАП.

Крім того, водій не мав відповідної категорії, яка б дозволяла йому керувати скутером, за що отримав ще й постанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП. Транспортний засіб евакуювали на арештмайданчик.

З початком літа патрульні майже щодня виявляють нетверезих керманичів двоколісних транспортних засобів

Шановні водії, вкотре звертаємось до вас: не сідайте за кермо напідпитку! Якщо ви вжили алкоголь, в рази дешевше та, головне, безпечніше буде викликати таксі або ж попросити тверезого друга підвезти вас в потрібне місце.

Запевняємо, що й надалі посилено працюватимемо в напрямку виявлення нетверезих за кермом, адже найголовнішим для нас є людське життя та здоров’я, а п’яний за кермом – потенційний вбивця!
Будьте свідомими!



Переглядів: 1313
Поширень: 0