Сьогодні у приміщенні міської ради ще одна вінницька сім’я підписала договір про влаштування дитини на виховання і спільне проживання у прийомній родині. Заступник міського голови Галина Якубович привітала подружню пару із поповненням в родині та підкреслила, що усі відповідні служби завжди готові допомогти та підтримати подружжя, яке виховує прийомну дитину.

"Ми вдячні вам за те, що ви прийняли таке важливе та відповідальне рішення, і тепер дитина житиме в родині. Ми впевнені, що у вас все вийде, і ваша дитина буде зігріта теплом та любов’ю, адже видно, як ви цього прагнете, – каже Галина Якубович. – Це вже друга прийомна родина, створена в цьому році. На жаль, є ще діти, які потребують влаштування в родини. Наразі ми працюємо над тим, щоб створити в місті будинок сімейного типу. До речі, минулого року Уряд Гройсмана виділив всім областям цільову субвенцію на придбання житла для дітей-сиріт, які закінчують навчання і йдуть в доросле життя. Минулого року у Вінниці було придбано п’ять квартир, цього року планується також купувати житло, скільки саме – залежатиме від розміру субвенції".

Чоловік та дружина, які сьогодні стали батьками сина, ділились враженнями.

«Ми дуже зворушені, ми не очікували, що нас так тепло зустрінуть і відгукнуться на наше бажання. Дякуємо всім, хто долучився до цієї гарної справи, міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службі у справах дітей, дякую за підтримку з боку міської ради. Ми вже все підготували для дитинки, серед іншого – дитячу коляску, ліжечко, манеж тощо», – зазначив батько прийомної родини.

«Сьогодні ми стали справжніми батьками. Цього моменту чекали протягом п’ятнадцяти років. У нас тепер є синочок, ми дуже раді, адже сьогодні заберемо його додому», – додала прийомна мама.

Службою у справах дітей міської ради постійно проводиться робота щодо вирішення проблем соціального захисту дітей, особливо сиріт та позбавлених батьківського піклування. Питання влаштування до сімейних форм виховання таких дітей є одним з найвагоміших. Тому працівники служби проводять роз’яснювальну роботу щодо можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання, в тому числі створення прийомних сімей.

Всього у Вінниці на сьогодні налічується 15 прийомних сімей, у яких виховується 21 прийомна дитина. Тим, хто готовий взяти дітей у сім’ю, потрібно звернутись до служби у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13-73.

З детальною інформацією можна ознайомитись на сторінці служби у справах дітей Вінницької міської ради

Довідка

У службі у справах дітей Вінницької міської ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 245 дітей. Під опікою, піклуванням виховується 169 дітей, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу – 43 дитини. Протягом 2018 року у місті Вінниці усиновлено 3 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. На жаль, 19 дітей даної категорії, які виховуються у дитячих інтернатних закладах різного підпорядкування, ще потребують влаштування до сімейних форм виховання.



Переглядів: 2043
Поширень: 0