Іще у 2008 році за дорученням міського голови Володимира Гройсмана було створено незалежну робочу групу, до складу якої входять представники відділу контролю Вінницької міської ради, Асоціації органів місцевої самоорганізації населення, а з 2009 року - і представники районних адміністрації міста. Саме ця група упродовж двох років здійснює перевірки санітарного стану прибудинкових територій та житлових будинків Вінниці.

Цьогоріч у відповідності до графіків планова перевірка тривала три тижні. Перевірялися технічні поверхи, балкони загального користування («сушки»), підвали вінницьких багатоповерхівок та під\'їзди.

Як повідомив радник міського голови та очільник робочої групи Дмитро Сєдой, цьогорічні результати перевірки значно кращі, ніж у попередніх роках. Якщо два роки тому понад 83% сушок було захаращено побутовим та будівельним сміттям, а також старими меблями мешканців, то цього року із майже тисячі перевірених балконів загального користування лише 100 - не відповідають санітарним вимогам.

Значно покращилась ситуація із підвальними приміщеннями. Із майже 300 перевірених робочою групою підвалів на сьогоднішній день лише 29 потребують звільнення від речей, які складують мешканці. Для порівняння: у 2008 році під час таких перевірок із 2700 підвальних приміщень 2100 були засмічені.

За словами Дмитра Сєдого, це була лише попередня перевірка. «За розпорядженням міського голови такі рейди будуть тривати три місяці, - говорить очільник робочої групи. - Метою цих перевірок є надання достовірної та незалежної від ЖЕКів інформації про стан балконів загального користування, підвалів та технічних поверхів для подальшого очищення їх від сміття, яке може стати загрозою для життя самих же мешканців»

Жителі, які захаращують підвали, сушки та технічні поверхи, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Спочатку виявленим порушникам робитимуть припис з вимогою звільнення балконів загального користування чи підвального приміщення від сміття у двотижневий термін. По закінченню цього терміну, у разі не виконання припису, на таких мешканців буде складено протокол про адміністративне правопорушення. Далі - штраф від 340 до 1360 гривень. Тому слід задуматися, чи варто складувати непотріб у приміщеннях загального користування будинків, чи дешевше та безпечніше буде виносити старі меблі та побутове сміття на смітник.


Переглядів: 3736
Поширень: 0