Понад чотири тисячі дев\'ятикласників та більше двох з половиною тисяч учнів одинадцятих класів востаннє вишикуються на шкільному подвір\'ї на останній дзвоник, який сповістить не лише про завершення навчального року, а й про закінчення шкільного життя.

Як повідомив начальник відділу загальної середньої освіти управління освіти Вінницької міської ради Юрій Єрмаков, понад 260 випускників цьогоріч претендують на отримання свідоцтва з відзнакою про закінчення базової загальної середньої освіти. «За попередніми даними 215 школярів загальноосвітніх закладів Вінниці є претендентами на отримання золотої медалі, 47 - срібної» - розповів Юрій Єрмаков.

Після закінчення святкових шикувань з приводу останнього дзвоника у випускників 9-х класів вінницьких загальноосвітніх шкіл розпочнеться пора випускних іспитів.

Атестація в основній школі проходитиме з 1 по 18 червня з п\'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

У 2009-2010 навчальному році державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів проводилася з трьох предметів з 11 по 18 травня у вигляді шкільних підсумкових контрольних робіт. А з 28 по 31 травня одинадцятикласники загальноосвітніх навчальних закладів на урочистих частинах випускних вечорів отримають атестати про повну загальну середню освіту.

Влітку на випускників 11-х класів чекає незалежне зовнішнє оцінювання. З 2 по 23 червня 90% випускників пройдуть його на пунктах тестування, які функціонуватимуть на базі 16 міських шкіл та вищих навчальних закладів. З сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти вони братимуть участь у конкурсному відборі при вступі до вищих навчальних закладів.


Переглядів: 3090
Поширень: 0