16 березня до Тульчинського районного відділу міліції звернулась адміністрація Тульчинської школи-інтернату про те, що в черговий раз самовільно залишив навчальний заклад його вихованець, 17-літній учень 9-го класу.

Через декілька днів втікача знайшли працівники міліції та помістили з профілактичною метою до приймальника-розподільника для дітей. Під час бесід хлопець розповів, що з 2007 по 2009 рік він мав інтимні стосунки з вінничанином, який останній знімав на відео.

За словами начальника ГУМВС України у Вінницькій області генерал-майора міліції Валерія Ноніка, після отримання цієї інформації вінницькі оперативники вжили усіх необхідних заходів для встановлення особи підозрюваного. Ним виявився вінничанин, 1965 року народження, який працював телеоператором на одному з місцевих телеканалів.

18 травня працівники вінницької міліції спільно з відділом по боротьбі з кіберзлочинністю Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, затримали підозрюваного у м. Вінниці.

В процесі розслідування міліція встановила ще трьох дітей віком від 11 до 14 років, вихованців цього ж інтернату, які стали жертвами злочинця. Професійний телеоператор проводив відеозйомки під час статевих контактів з дітьми та в подальшому розповсюджував порнографічне відео за винагороду через мережу Інтернет.

З моменту, коли міліції стало відомо про ці факти і до затримання підозрюваного у нього не було жодних інтимних стосунків з дітьми. Разом з тим, міліція вилучила ряд речових доказів – відеозаписи, фотографії, які свідчать про розбещення дітей затриманим в 2007-2009 роках. Зйомки зловмисник проводив в знятих номерах готелів обласного та районних центрів. Крім того, до речових доказів долучено комп’ютерна та відеоапаратура, з допомогою яких виготовлялася дитяча порнографія. Вилучене направлено на дослідження до НДЕКЦ ГУМВС.

Наразі йому пред’явлено обвинувачення у виготовленні дитячої порнографії та примушенні неповнолітніх до участі у створенні відеопродукції порнографічного характеру відповідно до ч. 4 ст. 301 КК України.

Обвинуваченому загрожує до 10 років ув’язнення.

Розслідування триває.


Переглядів: 3486
Поширень: 0