На засіданні з доповідями виступили прокурор Вінницької області, начальники управлінь МВС та СБУ у Вінницькій області, начальники управлінь охорони здоров’я та курортів, освіти та науки облдержадміністрації.

Обговорювали проблему негативного впливу корупції на стан розвитку економіки в країні та зовнішній імідж держави. Адже за оцінками Київського міжнародного інституту соціології громадяни України вважають найбільш корумпованими державтоінспекцію, міліцію, сферу отримання медичних послуг та вищої освіти, прокуратуру, податкові та митні органи.

На колегії також зазначалось, що в області високим залишається рівень адміністративних корупційних правопорушень серед працівників податкової адміністрації, посадових осіб місцевого самоврядування та співробітників органів внутрішніх справ. За інформацією прокурора Вінницької області у 2007 році правоохоронними органами області направлено до суду 246 протоколів про порушення Закону України «Про боротьбу з корупцією». У минулому році притягнуто до відповідальності 189 осіб, з яких 6 державних службовців 3-4 категорії, 37 держслужбовців 5-7 категорії, 64 голови сільських рад, 51 працівник правоохоронних органів, 2 депутати та 30 інших осіб.

За 4 місяці 2008 року правоохоронними органами області складено та направлено до суду 149 протоколів про порушення Закону Україна «Про боротьбу з корупцією» проти 118 за аналогічний період минулого року. З 95 розглянутих справ притягнуто до відповідальності 85 осіб, з яких 8 держслужбовців 3-4 категорії, 18 держслужбовців 5-7 категорії, 31 голова місцевих рад, 21 працівник правоохоронних органів, 9 інших суб’єктів.

Підсумком засідання стало прийняття плану заходів про посилення боротьби з корупцією в області.


Переглядів: 2849
Поширень: 0