В найстарішій церкві Крижопільського району прихожанка замінила 12 ікон на їх копіїДва роки назад жінка зі своєю родиною переїхала з Миколаївської області у Крижопільський район. Її чоловіка було призначено батюшкою в цю саму церкву, де вона замінила ікони. Невдовзі батюшка помер, а його жінка залишилась доглядати за церквою, збирати пожертви.

Приміщення церкви було збудоване ще у 1700-х роках з дерева. В ній знаходились найдорожчі та найстаріші ікони. Зі слів жінки, одного дня до неї приїхав невідомий чоловік та запропонував свою «допомогу» - старі, неяскраві ікони поновити, а саме замінити на такі самі, але більш зовнішньо привабливі. На що жінка дала згоду.

В найстарішій церкві Крижопільського району прихожанка замінила 12 ікон на їх копіїТоді чоловік сфотографував ікони та зняв розміри. Коли копії ікон були виготовлені, чоловік разом з трьома товаришами, яких він представив спеціалістами-реставраторами, зняли оригінальні ікони, а на їх місце почепили копії. За те, що жінка таким чином оновила ікони, вона отримала ще й винагороду від майстра 2 тисячі доларів США.

Поки товариші чіпляли новенькі ікони чоловік з оригіналами втік в невідомому напрямку. Особа чоловіка встановлена. Ним виявився 27-річний непрацюючий житель сусіднього району Вінницької області. Зараз правоохоронцями вжито ряд заходів щодо його затримання. Всі інші учасники цієї історії затримані і дають свідчення.


Переглядів: 3125
Поширень: 0