Найбільшим таким об’єктом стала тепломережа по вул. Островського на ділянках вулиць Привокзальна-Лебединського та Некрасова-Ленінградська. Саме тут упродовж цьогорічної зими найчастіше траплялись пориви, що призводило до зупинки подачі тепла до помешкань городян у Замостянському районі та руйнації дорожнього покриття.

З 11 травня КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» на цій ділянці розпочало роботи щодо реконструкції теплових мереж. Упродовж майже трьох тижнів проводилась заміна старих труб на сучасні, попередньоізольовані. 28 травня роботи по реконструкції на вулицях Привокзальна-Лебединського та Некрасова-Ленінградська були завершені, після чого розпочалась засипка розкопок та відновлення дорожнього покриття. Загальна протяжність реконструйованих труб становить 346 метрів.

Як повідомив генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергій Коваленко, виконані роботи дозволять на довгий час забути про ремонтні роботи на цій ділянці теплотраси. «Під час минулого опалювального сезону на тепломережах по вул. Островського досить часто траплялись аварійні пориви труб, - говорить Сергій Коваленко. – Труби, які упродовж декількох десятиріч встигли зазнати значної корозії та вийти із ладу, повністю замінено на попередньоізольовані». Вартість робіт по реконструкції тепломереж становить понад три мільйони гривень.

Найближчим часом розпочнуться роботи по реконструкції теплових мереж на вулицях Скалецького, 600-річчя та Островського (СЗОШ№9).

Попри те, що підприємства теплоенергетичного комплексу Вінниці, готуючись до опалювального сезону 2010-2011 років проводять реконструкції тепломереж та водогонів, тим самим підвищуючи якість надання послуг та оптимізовуючи систему теплопостачання, рівень розрахунків населення залишає бажати кращого. З настанням літа вінничани не поспішають розрахуватися за спожите взимку тепло. Станом на 9 червня заборгованість городян перед тепловиками становить 35 млн. 525 тис. грн.


Переглядів: 2924
Поширень: 0