У середу, 9 червня, грім серед ясного неба розверзся над Староміським районом Вінниці. У той час, як у Ленінському районі міста люди просто були виснажені спекою, і ховалися від сонця хто де міг, на іншому боці обласного центру пройшов не просто освіжаючий дощ, а потужна злива, яка перетворилася на стихію.

Близько 17-ї години в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення про підтоплення житлових будинків. На місці події перед рятувальниками відкрилася похмура картина: в деяких будинках вода піднялася до 5 сантиметрів, не кажучи вже про подвір’я та криниці, які перетворились на суцільні замулені басейни. А в одному із угідь вода ледь не забрала життя інваліда (будинок чоловіка знаходився найнижче тому туди звідусіль збігали брудні потоки). Коли рятувальники прийшли на допомогу, його тіло було вже повністю занурене – ще трохи і дідусь утопився б у власній домівці.

Найбільш постраждалими виявилися приватні будинки на вулицях Форпостній, Подвойського та Могильчака. Саме тут місцеві жителі буквально за руки тягнули рятувальників кожен до своєї оселі. 18 працівників оперативно-рятувальної служби майже до півночі відкачували воду із подвір’їв, криниць, допомагали виносити речі із будинків інструктували про те, як потрібно діяти під час повені, а часом надавали і психологічну допомогу.
За висновками фахівців, причиною такого стихійного підтоплення стало замулення зливового каналу.


Переглядів: 3225
Поширень: 0