З 2010 року ВАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» почала виготовляти пастеризований квас, а у планах ЗАТ «Вінницяпобутхім» - виробництво нових засобів для миття посуду. 11 червня, в рамках традиційного об\'їзду міста, міський голова Володимир Гройсман відвідав ці два вінницькі підприємства, які останнім часом динамічно нарощують обсяги виробництва і вже зайняли стійкі позиції на ринку збуту.

ВАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» розташована на вул. Скалецького. Підприємство виготовляє різноманітні соуси, хрін, гірчицю, круп\'яні палички, каші швидкого приготування та іншу продукцію. Цього року на фабриці розпочали виготовляти і пастеризований квас, який має лише натуральні складові. І вже є ряд замовлень на постачання цього напою до Києва.

Середньомісячні обсяги реалізації промислового продукції (без ПДВ та акцизу) у 2009 році на цьому підприємстві складали більше двох мільйонів гривень. Уже в цьому році за перші чотири місяці підприємство отримало 3,3 млн. грн. Це говорить про те, що продукція підприємства стає популярною. Показником якості продуктів харчування, які виготовляються на вінницькому підприємстві, є невеликий термін зберігання. У майонези, соуси та інші вироби не додаються консерванти. Незабаром ВАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» відкриє у Вінниці свої перші два фірмові магазини.

На сьогоднішній день на підприємстві працює близько 100 чоловік. Середньомісячна заробітна плата працівників наприкінці 2009 року складала близько 2123 гривень. Цього року вона вже зросла до 2679 грн.

ЗАТ «Вінницяпобутхім» працює на території колишнього хімзаводу. Там виготовляються синтетичні миючі засоби під назвами «Ушастый нянь», «Сарма», «Лотос» та інші. Середньомісячні обсяги реалізації промислового продукції (без ПДВ та акцизу) в 2009 році складали - 18,3 мільйонів гривень. У поточному році, у першому кварталі - 22,8 мільйони.

На підприємстві «Вінницяпобутхім» працює близько 350 чоловік. Середньомісячна заробітна плата працівників у 2009 році складала близько 3293 гривень. У поточному році вона уже зросла до 4528 гривень.

У 2010 році підприємство, як і ВАТ «Вінницька харчосмакова фабрика» планує розширити обсяги виробництва. Об\'єм синтетичних миючих засобів збільшиться на 14%, рідких чистячих засобів - на 17%. Окрім цього, планується виробництво нових синтетичних рідких миючих засобів для миття посуду.

«Сектор виробництва Вінниці динамічно розвивається і приємно те, що постійно збільшується в тому числі і кількість робочих місць, і середня заробітна плата працівників, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - У нашому місті є багато підприємств, які не лише нарощують виробничі потужності, а й постійно модернізують своє виробництво».

 


Переглядів: 5298
Поширень: 0