— По правді сказати, цей законопроект був не єдиною причиною мого звільнення. Тим більше, такі слухи вже давно ходять, — говорить підполковник у запасі Віктор Гедзь, 43 роки. — У мене вислуга — 30 років. А це значить, що маю отримувати пенсію у 80 відсотків середньої зарплати. Щоб мати максимальні 90 відсотків, треба було служити ще три роки. Але за цей час могло багато що змінитися. Різниця між тими пенсіями не дуже велика, тож я і пішов у запас.

У Віктора Васильовича зберігаються пільги на 50% оплату комунальних послуг, як у ветерана військової служби, що має понад 25 років вислуги.

— Офіційних даних про кількість звільнених ми не маємо, — каже військовий журналіст Юрій Ігнат, 32 роки. — Декотрі написали рапорти, а потім їх відкликали. Адже той законопроект відклали. У більшості випадків звільнилися ті, хто має 25 років вислуги. Якщо закон приймуть, то почнуть звільнятись й молоді. Тому що в 40 років не кожен захоче шукати іншу роботу або перенавчатися.

Раніше військовослужбовці йшли на пенсію, маючи 25 років вислуги. У деяких випадках вистачає й 20 років. За новим законопроектом, пенсію військовим мають нараховувати з 55 років. Тобто за віком, а не за вислугою років.


Переглядів: 3625
Поширень: 0