Громадська рада при ГУМВС оновила склад та перевірила місця утримання затриманихНачальник ГУМВС у Вінницькій області генерал-майор міліції Валерій Нонік вперше взяв участь у засіданні з представниками ради, будучи на посаді керівника вінницької міліції. Валерій Вікторович представив новопризначених членів Громадської ради з питань дотримання прав людини з боку Головного управління МВС України у Вінницькій області.

 

Співголова ради – начальник ГУМВС України Валерій Вікторович Нонік;

Представники Громадської ради:

  • Загорулько Микола Данилович - заступник начальника ГУМВС, начальник штабу;
  • Недільський Володимир Володимирович - заступник начальника ГУМВС, начальник міліції громадської безпеки;
  • Остапчук Володимир Миколайович - заступник начальника ГУМВС, начальник управління кадрового забезпечення;
  • Хорзов Анатолій Іванович - заступник начальника ГУМВС, начальник слідчого управління;
  • Бондарчук Михайло Дмитрович – голова обласного комітету профспілки атестованих працівників міліції ГУМВС;
  • Петрушин Сергій Анатолійович – начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС;
  • Левківська Алла Анатоліївна – інспектор штабу ГУМВС (секретар).

Склад Громадської ради представників від громадськості залишився незмінним. До нього входить 19 чоловік, на чолі з Корзун Стеллою Олегівною – юристом Вінницької міської громадської організації «Вінницька правозахисна група».

Основним питанням засідання стала організація роботи постійно діючої мобільної групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини в діяльності ОВС та шляхи її удосконалення. Відповідно до Положення Громадська рада може створювати такі робочі групи за актуальними напрямками та запрошувати фахівців для участі в опрацюванні важливих питань забезпечення прав людини в діяльності ОВС. Основними напрямками діяльності таких груп наразі є: права громадян при затриманні, дізнанні та слідстві; дотримання прав під час виборів та виборчої кампанії; освіта в галузі прав людини; попередження домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, торгівлі людьми; права мігрантів та біженців; права неповнолітніх; повага на приватне життя; право на зібрання; нормативно-правове та науково-методичне забезпечення діяльності Ради.

Начальник ГУМВС Валерій Нонік запевнив, що такі зустрічі з представниками Громадської ради будуть відбуватись щоквартально, а спільні виїзди – двічі на місяць. Перший такий спільний виїзд було здійснено на минулому тижні в смт. Муровані-Курилівці Вінницької області. Робочою групою було перевірено місця утримання затриманих, взятих під варту та заарештованих в адміністративному порядку осіб. Як зазначила співголова Громадської ради при ГУМВС Стелла Корзун, члени робочої групи задоволені роботою райвідділу в цілому та умовами в ізоляторі тимчасового тримання. Як позитивне напрацювання керівництва Мурованокуриловецького РВ, представники громадськості відмітили вживання заходів щодо покращення умов тримання затриманих і взятих під варту. Так, каналізаційну мережу ІТТ підключено до центральної селищної мережі, в приміщеннях ізолятору зроблено косметичний ремонт, є вільний доступ утримуваних до проточної питної води.


Переглядів: 7161
Поширень: 0