Вранці 13 червня, в магазині кондитерського дому «Вацак» спрацювала пожежна сигналізація, яка й сповістила про загорання в одному із «пунктів здійснення солодкої мрії» міста Вінниці. Пожежа в магазині кондитерського дому «Вацак»На місце події відразу ж виїхали рятувальники, споруду врятувати від вогню вдалося, а ось рятувати такий делікатний товар було марно. Полуничні, ванільні, бананові торти та тістечка перетворились на обвуглено-шоколадні, такого ж кольору набули підлога, стіни і стеля нового магазину.

«Ми працювали у звичному режимі і нічого не віщувало біди. Зараз на вулиці спекотно, тому відвідувачів мало і часу вистачає на те, щоб все ретельно перевірити. Температурний режим усіх холодильників відповідав нормі. Та й працювали вони без збою, останній раз в цьому я переконалась перед закриттям, близько 21-ї години, коли прибирала, - розповіла продавець магазину Ірина. - Взагалі-то у всіх магазинах мережі «Вацак» монтажно-ремонтні роботи приміщень завжди проводили наші люди – одна і та ж бригада, і ніколи ні з чим проблем у нас не виникало, а тут (магазин на вулиці Квятека мікрорайону «Вишенька») господар приміщення буквально наполіг на тому, щоб ремонт, електропроводку – все робили його будівельники, от і наробили… Мало того, що через них ми відкрилися на тиждень пізніше, і за день до відкриття ще не була покладена плитка, так ще й кожного дня щось траплялося – то лампочки перестануть працювати, то вимикачі… Тому така неякісна і халатна робота елементарно могла призвести до пожежі… Хоча це лише моє припущення» - поділилася своїми міркуваннями продавчиня.

«Солодка мрія» розтанула… або пожежа в магазині кондитерського
дому «Вацак»

Висновки ж фахівців будуть отримані за кілька днів – причини пожежі з’ясовуються. Зрозуміло лише, що магазин, який тільки тиждень тому відкрився, найближчим часом не зможе нічим порадувати жителів мікрорайону. І першими, хто це відчув, стали відвідувачі, які напередодні замовляли торт для ювіляра. Святково вбрані, з букетами, прийшовши недільного ранку за солодким подарунком – вони були просто шоковані від побаченого, адже їх уже чекали на святі! Проте керівництво мережі не залишило своїх клієнтів у біді і негайно запропонували альтернативу: на щастя, обгорілий магазин був не єдиний у місті.

То ж добре те, що добре закінчується… Якщо не враховувати, що лише продукції вогонь знищив на суму 5-6 тисяч гривень. Та не слід забувати - біда могла статися вдень, коли у магазині були люди, і тоді хтозна, як все могло обернутися…


Переглядів: 12293
Поширень: 0