Така заборона була продиктована небажанням вінницької обласної федерації драгрейсінгу і дріфту подбати про безпеку учасників змагань та глядачів. Змагання, які проходили на цьому ж аеродромі 22 травня 2010 року закінчилися травмуванням учасників перегонів та громадян, які перебували на території аеродрому в якості глядачів. Так, о 19.45 на злітно-посадковій смузі аеродрому, де проводились заїзди учасників , сталось зіткнення автомобіля BMW 520 зі спортивним мотоциклом «KAVASAKI”. Внаслідок цього водій мотоцикла, який отримав закриту черепно-мозкову травму голови, відкритий перелом голені, та його пасажирка з тілесними ушкодженнями у вигляді ссадин та забоїв, були госпіталізовані до Калинівської районної лікарні.

Через 15 хвилин після дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «АЗЛК-21412» скоїв наїзд на пішохода, внаслідок чого 18-річного потерпілого госпіталізували до лікарні з закритою черепно-мозковою травмою та забоєм шийного відділу хребта.

З метою попередження травматизму під час проведення автомобільних заїздів в інтересах безпеки громадян, керуючись п. 20 ст.11 Закону України «Про міліцію» керівництво ГУМВС у Вінницькій області висунуло організаторам змагань ряд вимог по усуненню недоліків в проведенні чергових перегонів. Зокрема, вони мали подбати про обладнання території військового аеродрому, де проводитимуться змагання, турнікетами, які б відгороджували глядацьку аудиторію від місць проїзду транспортних засобів, показчиками на місцевості тощо.

Однак вінницька обласна федерація драгрейсінгу та дріфту, грубо проігнорувавши вказані вимоги по забезпеченню безпеки громадян, не отримавши дозволу Калинівської міськради на проведення змагань, за будь-яку ціну намагалася, аби автомобільні перегони відбулися, відстоюючи власні інтереси ціною здоров’я громадян. Організатори змагань поінформували начальника ГУМВС про заплановані заходи лише за декілька годин до їх проведення. Керуючись чинним законодавством ( ст. 10 Закону України «Про міліцію» зобов’язує працівників міліції виявляти причини і умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходи по їх усуненню) та професійним обов’язком забезпечувати безпеку громадян та громадський порядок керівництво вінницької міліції прийняло колегіальне рішення про заборону проведення змагань за таких умов.


Переглядів: 2779
Поширень: 0