Мережу з реалізації спирту налагодив у власному господарстві 35-річний мешканець Ладижина на Вінниччині. Схема продажу підакцизної продукції була відпрацьована до деталей: клієнт замовляв партію спирту – тонну-півтори Спиртзавод у гаражі(меншими обсягами підприємливий ладижинець не торгував), необхідна кількість доставлялася на місце зберігання – в гараж, і за кілька днів відправлялася за визначеною адресою.

Втім, досить скоро горе-бізнесмен потрапив у поле зору співробітників податкової міліції. Саме під час реалізації чергової партії спирту його затримали працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів.

В ході огляду гаражу податківці виявили 23 пластикових діжки об’ємом 200 літрів кожна дощенту заповнені спиртом. Такі ж діжки, а також каністри, пластикові пляшки зі спиртом були виявлені у двох вантажних мікроавтобусах та легковикові, що належать господарю та його родині. Всього в ході огляду податківці виявили та вилучили більше 5,5 тисяч літрів спирту на суму майже 230 тисяч гривень. Неважко підрахувати прибутки алкогольного „магната”, який реалізував спирт по ціні 18-20 гривень літр, а купував – по 16 грн.

Якість вилученого спирту встановлюють експерти, а податківці тим часом виявляють канали надходження товару. Встановлено, що реалізувався спирт для подальшого виготовлення і реалізації нелегальної горілки.

У діях зловмисника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України - незаконне виготовлення, зберігання і збут підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, що загрожує йому позбавленням волі терміном від 5 до 10 років.
 


Переглядів: 3304
Поширень: 0