Заступник начальника управління кадрової політики Вінницької міськради Інна Присіч, зауважує, що кожен їхній працівник мусить дотримуватися дрес-коду. Для цього ввели Кодекс поведінки посадової особи.

— Коли людина приходить на роботу в міськраду, обов’язково знайомиться з ним. Там прописано й дотримання певного стилю в одязі, — каже Присіч. — Не допускається приходити на роботу в речах спортивного стилю. У жінок мають бути закритими плечі. Бажано й руки, хоча б до ліктя. Якщо це блуза без рукавів, то зверху має бути жакет. Взуття тільки із закритим носком, теж не спортивне. Чоловіки — обов’язково в сорочках із краватками.

За порушення цих правил штрафують.

— Якщо порушення незначне, обмежуються попередженням, — продовжує Інна Миколаївна. — Неодноразове порушення може каратися доганою чи штрафом. Працівникові знімають відсоток щомісячної премії. Який саме — вирішує начальник порушника.

Директор Вінницького міського центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Сулімова розглядає одяг у бутику українського дизайнера Петра Сороки, що біля Центрального ринкуСвітлий одяг із натуральних тканин носить улітку Світлана Сулімова, директор Вінницького міського центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді:

— Купую лляні або інші натуральні речі, щоб не було жарко. Такий одяг легкий. Єдиний недолік — швидко мнеться. Але хто піклується про здоров’я, той приймає таку незручність. Взуття в мене не на високих підборах. Вибираю, щоб спочатку зручно, а потім красиво. По роботі приходиться багато ходити.

Купує одяг Світлана Іванівна в невеликих магазинах. Каже, там можна знайти недорогі та пристойні речі.

Начальник управління економіки міськради Галина Якубович, зазначає, що полюбляє класичний стиль.

— Найбільше в мене одягу чорного та білого кольорів. Навіть у спеку можу одягнути чорне. У кабінеті є кондиціонер, на підприємства виїжджаю рідко, тому дискомфорту не відчуваю. Обов’язково одягаю панчохи, — каже Галина Анатоліївна і наголошує, що завжди носить туфлі на підборах. — Дотримання дрес-коду — важлива справа для держслужбовця. У Сполучених Штатах ретельно відбирають персонал. Там навіть за гарну фігуру доплачують. Стрункий — значить здоровий, значить, менше буде на лікарняному.

Дотримуватися дрес-коду начальнику фінансового управління Наталії Луценко не важко:

— Якби не було таких правил, я все одно носила б костюми. Якщо немає ділової наради або відвідувачів у кабінеті, можу зняти піджак.

Головний лікар обласної санстанції Валентина Зайцева одягається у вінницьких магазинах польського одягу ”Вікторія”.

— Дрес-коду на роботі немає, але я люблю літні костюми. Раніше купувала спідниці й піджаки чи блузи, тепер більше подобаються брюки, — розповідає Валентина Григорівна.

У магазини виходить нечасто.

— Ходжу купувати одяг, тільки коли є потреба, гуляти по магазинах не люблю. Багато грошей на це не витрачаю. У магазині, де я одягаюся, спідниця коштує приблизно до 500 гривень, стільки ж брюки чи піджак. Костюми — близько тисячі. Коли хочу себе побалувати — шию одяг на замовлення у вінницького дизайнера Олександра Очеретного. Цього року планую замовити в нього білий брючний костюм із вишивкою.

У вінницьких банках носять світлий верх і темний низ. Деякі банки замовляють краватки та шалики корпоративного кольору для своїх працівників. Керівники банків кажуть, що за порушення дрес-коду не штрафують. Спершу попереджують, а вдруге заставляють їхати додому перевдягатися.

В інших державних установах до дотримання дрес-коду ставляться не так вимогливо. Просять не носити занадто коротких спідниць, відвертих декольте та не оголяти животи.


Переглядів: 5753
Поширень: 0