Про те, як відзначатиметься на Вінниччині річниця хрещення Київської Русі йшлося на прес-конференції, яка відбулася 5 липня за участю начальника відділу у справах релігій облдержадміністрації Ігоря Салецького, митрополита Романа – керуючого Вінницькою єпархією УАПЦ та протодиякона отця Владислава – секретаря Вінницької єпархії УПЦ.

Під час зустрічі Ігор Салецький зазначив, що у рамках святкувань в області планується проведення виставок сакрального мистецтва, тематичних конференцій та «круглих столів». Також заплановано випуск Енциклопедії сакрального мистецтва Поділля та каталог зруйнованих храмів і монастирів нашого краю.

З метою популяризації сторінок історії християнства на Поділлі передбачена демонстрація по місцевому телебаченню художніх та документальних фільмів про визначні пам’ятки сакральної культури. Активна робота проводиться щодо організації туристичних маршрутів, подорожей і екскурсій по визначним місцям, пов’язаних з історією християнства на Вінниччині. Також заплановано у концертній залі «Плеяда» проведення фестивалю духовної християнської музики та співу.

У свою чергу митрополит Роман відзначив про велике значення вшанування даної історичної події, адже це говорить про те, що все більше людей повертається до Бога, до християнської віри.

Протодиякон отець Владислав проінформував про те, що з нагоди відзначення річниці хрещення Київської Русі священиками УПЦ будуть здійснюватися проповідницька робота щодо історії християнства у Київській русі.


Переглядів: 3005
Поширень: 0