У конкурсі можуть взяти участь усі бажаючі. Для цього необхідно подати заявку до квартального комітету. Починаючи з 1 серпня представники конкурсної комісії оглянуть садиби та вулиці, які претендують на звання «кращий».

Конкурс серед будинків приватного сектору у Вінниці буде проходити уже вчетверте. Минулого року свої заявки на участь у ньому подало майже 450 мешканців обласного центру. Традиційно обиралася краща оселя у кожному квартальному комітеті. А звання «Зразкова садиба» отримали лише три - по одній у кожному мікрорайоні.

Цього річ правила участі у конкурсі не змінились. Єдина новинка - додаткова номінація «Зразкова вулиця». Заявки на участь подало уже 12 вулиць. Конкурсна комісія буде їх оцінювати за такими критеріями: стан дорожнього покриття (допускається біло-щебеневе та асфальтове); стан зовнішнього освітлення та прибудинкової території (наявність тротуарної доріжки біля будинків, облаштування квітників, викошена трава, відсутність будівельних матеріалів на прибудинковій території); стан парканів (встановлено нові, відремонтовано та покрашено старі); наявність аншлагів на будинках; відсутність у власників будинковолодінь заборгованості за вивіз ТПВ; участь мешканців вулиці чи провулку в проведенні робіт по благоустрою території за власні кошти; участь жителів в загальноміських суботниках та двомісячниках санітарної очистки мікрорайону.

Переможців конкурсу обиратиме конкурсна комісія, до складу якої входять представники управління комунального господарства та благоустрою міської ради, Асоціації органів самоорганізації населення, голови квартальних комітетів та депутати міської ради.

Підсумки конкурсу будуть підводитись 15 серпня поточного року.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном 59-51-84.


Переглядів: 3105
Поширень: 0