Віднедавна на зупинках громадського транспорту Вінниці почала з\'являтись спеціальна розмітка жовтого кольору із символом «людина на візку». Вона допоможе створити більш комфортні умови для людей з обмеженими фізичним можливостями, які користуються тролейбусами, автобусами та трамваями. Розмітка вказує водію, як потрібно зупинити транспортний засіб. А інвалідам - де зручніше буде увійти у громадський транспорт.

Спеціальна розмітка жовтого кольору з\'явилась у Вінниці

У деяких вінничан з\'явилась хибна думка, що це - місця для парковки. Насправді ж це - спеціальний знак, який вводиться для зручності та ефективності безпечного користування громадським транспортом людей з обмеженими фізичними можливостями. Напроти місць, де мають бути передні двері транспортних засобів під час зупинки, поверх бордюрів нанесено жовту лінію довжиною два метри. Поруч із розміткою, на тротуарі знаходиться знак «людина на візку» розміром не менше одного метру.

Як повідомив начальник відділу транспорту та зв\'язку Вінницької міської ради Валерій Карнацький, заходи по нанесенню спеціальної розмітки здійснюються в рамках міської програми «Місто Вінниця зручне для всіх». «Роботи по нанесенню розмітки на зупинках громадського транспорту розпочалися одразу ж по закінченню дощів, - розповідає Валерій Карнацький. - В першу чергу, у відповідності до програми, подібна розмітка наносилась поблизу звукових світлофорів. Після цього жовті лінії почали з\'являтись в інших місцях. У перспективі, за умови фінансування, таку розмітку будуть наносити на асфальтному покриттю на інших місцях зупинок громадського транспорту».

Спеціальна розмітка жовтого кольору з\'явилась у Вінниці

За словами Валерія Карнацького, з усіма водіями КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» проводилась роз\'яснювальна робота. Тепер вони повинні зупиняти тролейбус, автобус чи трамвай на чітко позначених місцях, аби люди з вадами зору або з іншими фізичними вадами могли без перешкод потрапити до громадського транспорту.


Переглядів: 3535
Поширень: 0