Звільнено від займаних посад першого заступника начальника управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області В.Мостицького, начальника Вінницької установи виконання покарань (N 1) Л.Журу та прийнято рішення про звільнення начальника управління Держдепартаменту Вінницької області С.Ткача. Як передає УКРІНФОРМ, про це повідомляє офіційний сайт Держдепартаменту України з питань виконання покарань.

Віповідне рішення прийняте центральним апаратом Держдепартаменту за підсумками цільової перевірки оперативно-службової та виробничо-господарської діяльності органів і установ управління Держдепартаменту у Вінницькій області.

Перевіркою, що проводилася фахівцями центрального апарату у період з 14 по 18 червня поточного року, викрито низку упущень та системних недоліків в організації службової діяльності територіального управління та підпорядкованих установ, наслідком яких стало погіршення матеріально-побутового забезпечення засуджених та ув\'язнених, стану правопорядку та організації соціально-виховної роботи.

Також отримано інформацію про грубі порушення та зловживання посадових осіб, пов\'язані з обліком продукції, що виготовляється підприємствами установ виконання покарань та організацією їх збуту.

Голова Держдепартаменту Олександр Лісіцков відзначив, що яскравим підтвердженням ігнорування керівництвом територіального управління, особисто його начальником С.Ткачом, проблем, пов\'язаних із забезпеченням належних умов утримання засуджених та ув\'язнених, були численні звернення та скарги із Стрижавської виправної колонії (N 81).

Саме відсутність реального впливу керівництва територіального управління на стан справ у підпорядкованих установах, неволодіння процесами у середовищі засуджених та ув\'язнених, стали причиною групових негативних проявів у Вінницькій установі виконання покарань (№ 1) 1 липня 2010 року, які набули широкого резонансу у засобах масової інформації.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, міська громадська організація "Вінницька правозахисна група" неодноразово заявляла про порушення прав засуджених та ув\'язнених в установах області. Так, 1 липня ВПГ повідомила про масове побиття засуджених та затриманих в установі виконання покарань N 1 (м.Вінниця).


Переглядів: 2899
Поширень: 0