За основу проекту будуть братись території квартальних комітетів, яких у місті є 30. Це допоможе отримати повну характеристику інфраструктури кожного мікрорайону та раціонально планувати різні роботи.

Готувати інформацію для майбутнього паспорту приватного сектору будуть голови квартальних комітетів спільно з профільними управліннями міськвиконкому. Паспорт міститиме інформацію про перелік вулиць, де є і де відсутні водогони та каналізація, стан зовнішнього освітлення вулиць, стан доріг та наявність шкіл, дитячих садків, медичних установ, магазинів, аптек та перукарень у приватному секторі. Така робота має на меті забезпечення більш рівномірного покриття території міста базовими послугами, забезпечення їх доступності для мешканців віддалених мікрорайонів.

Про це повідомив головам квартальних комітетів Вінницький міський голова Володимир Гройсман наприкінці минулого тижня під час наради, на якій, зокрема, йшлося і про підсумки роботи Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці за перше півріччя.

На сьогоднішній день голови квартальних комітетів мають достатньо повноважень, аби впливати на розвиток підвідомчих їм територій. Вони організовують громадян в питанні підключення до водогону і каналізування приватного сектору. Щороку на основі співфінансування все більше домоволодінь отримують можливість приєднатись до центрального водогону та мереж водовідведення. У такий же спосіб жителі мають можливість проводити асфальтування доріг на територіях квартальних комітетів.

Тепер мова йде про наступний етап цієї роботи. Паспортизація дозволить розвивати мережу різних послуг у приватному секторі, на основі, в тому числі, надання преференцій малому та середньому бізнесу. Передбачається, що буде сформовано перелік таких послуг і визначені міські стандарти їх доступності.

В рамках цієї роботи за дорученням міського голови Володимира Гройсмана голови квартальних комітетів також повинні з\'ясувати, на скільки відрізняються ціни на продукти харчування, ліки та перукарські послуги на їхніх територіях. За словами мера, вони не повинні бути завищеними. «Я не хочу, щоб власники магазинів користувались відсутністю конкуренції і встановлювали ціни у своїх магазинах вищі, ніж у переважній більшості продуктових точок Вінниці, - говорить очільник міста. - Я вважаю, що кожна людина, яка проживає у приватному секторі, повинна мати можливість купити необхідний товар за ціною, яка не буде вищою ніж у центрі міста».

Більш планомірно будуть здійснюватись і роботи по вирішенню інфраструктурних проблем мешканців приватного сектору. Міською радою уже завершується складання проектно-кошторисної документації по повному каналізуванню приватного сектору. Після цього усі мешканці матимуть повний обсяг інформації про вартість та технічні умови робіт, а міська рада зможе планувати свою частину витрат на ці потреби з міського бюджету.


Переглядів: 3439
Поширень: 0