У Вінницькій області правоохоронці затримали 50-річного жителя Молдови, який у 2003 році втік з місць позбавлення волі і ховався під чужим ім’ям. Інтерпол шукав цього злочинця впродовж семи років.

Як повідомив співробітник Вінницького сектора Українського бюро Інтерполу Василь Панькевич, затримання сталося 22 липня.

Він зазначив, що співробітники міліції затримали чоловіка за підозрою у скоєнні крадіжки з магазина в селі Ровець Вінницького району.

Тоді він представився Миколою Ходирєвим, жителем Кіровської області Росії, проте у нього були відсутні будь-які документи, які б засвідчували його особу.

Міліція направила запит до Росії аби з’ясувати особу затриманого. За запитом у російській міліції з’ясувалося, що в Кіровській області справді проживає Микола Ходирєв, який наразі перебуває за місцем проживання, а дані дати народження і зовнішній опис не збігаються з даними затриманого у Вінницькій області.

Після цього співробітники вінницької міліції направили до Росії копію дактилокарти затриманого, за якою встановили його причетність до скоєння нерозкритої крадіжки на території Росії у 2004 році.

З’ясувалося, що затриманий є жителем Молдови Петром Голубом, який раніше був судимим на території Молдови, України і Росії.

Крім того, за даними російських правоохоронців, чоловік з 2003 року перебуває у розшуку за здійснення втечі з місць позбавлення волі на території Молдови.

Передбачається, що затриманий спеціально назвав чуже ім’я, аби за здійснення крадіжки в Україні відбути незначний строк покарання і отримати на руки документи на чуже ім’я, уникнувши при цьому покарання за скоєну втечу в Молдові.

Зараз співробітники Інтерполу направили матеріали по затриманому до Молдови і Росії і планують екстрадувати його для подальшого відбуття покарання, з урахуванням скоєння втечі і 2 крадіжок у Вінницькій області та Росії.

Нагадаємо, Інтерпол склав список 100 небезпечних злочинців світу. До нього потрапив громадянин України - підозрюваний в організації афери Еліта-центру Олег Шестак.


Переглядів: 2957
Поширень: 0