Цього літа у Вінниці продовжилась масштабна робота по встановленню енергозберігаючих ліхтарів на вулицях обласного центру. Планується, що у 2010 році нові світильники з\'являться на усіх існуючих електричних опорах. Всього буде здійснено монтаж 4,6 тисяч світлоточок.

Відновлення зовнішнього освітлення в переважній більшості сьогодні потребує приватний сектор. Саме тому 80% загального обсягу робіт будуть здійснюватись на територіях квартальних комітетів.

У поточному році у місті уже встановлено 460 енергозберігаючих ліхтарів на 16 вулицях. Зокрема, це вул. Лугова, Садовського, Мічуріна, 5-й мікрорайон «Вишенька» та інші.

Наприкінці минулого тижня роботи по відновленню зовнішнього освітлення проводились по вул. Якіра. «Цього року усі території, де є електроопори, будуть мати зовнішнє освітлення з сучасними світильниками, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Після завершення робіт по вулиці Якіра, монтаж енергозберігаючих світлоточок буде продовжуватись на інших вулицях приватного сектору Тяжилова».

На вулиці Якіра у поточному році також заплановано будівництво мережі каналізації, яку прокладуть за рахунок співфінансування мешканців та міського бюджету. У такий спосіб каналізацію буде прокладено і по вулицях Москаленка та Ватутіна.

Довідка:
Станом на 1 січня 2006 року у Вінниці було встановлено лише 1689 сучасних енергозберігаючих світильників мереж зовнішнього освітлення. Тоді як потреба складає 16,7 тисяч ліхтарів. За чотири роки, з 2006 по 2009-й, економних ламп, які ввечері та вночі освітлюють місто, в обласному центрі стало вже 12300 (це близько 75% від потреби). Один світильник дає можливість зекономити 100 Вт електроенергії. В грошовому вимірі річна економія коштів для міста за рахунок вже встановлених енергозберігаючих світильників складає 580 тисяч гривень.


Переглядів: 3116
Поширень: 0