Протягом літа Асоціація органів самоорганізації населення міста Вінниці активно працює над виконанням різних робіт у приватному секторі за рахунок співфінансування мешканців та місцевого бюджету. Окрім цього, у місті активізувались і самі власники приватних домоволодінь, які власним коштом здійснюють благоустрій та забезпечують свої вулиці мережами водогону та каналізації.

29 липня голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук звітувала про роботу квартальних комітетів під час засідання виконавчого комітету міської ради. Вона зазначила, що на сьогоднішній день основна робота зосереджена на формуванні якісної співпраці з керівниками підприємств, організацій та установ, які знаходяться на територіях квартальних комітетів. Окрім цього, продовжується робота із жителями приватного сектору щодо залучення їх до співфінансування проектів по благоустрою територій різних мікрорайонів.

За словами голови Асоціації, на сьогоднішній день уже є певні результати цієї роботи. В мікрорайоні «Сабарів», завдяки налагодженню співпраці з керівництвом підприємств, здійснено облаштування спортивного майданчика. За підтримки підприємців проводяться різні свята (День Перемоги, Новий Рік та інші). Такі ж заходи проводились і в мікрорайоні «Корея-1», «Підлісний» та «Ясний» за участю депутатів міської ради.

В мікрорайоні «Пирогово» без використання бюджетних коштів зроблено часткове огородження стадіону по вул. Пирогова,348; мешканці вулиці Пирогово, Корольова, Вишневського зібрали кошти в сумі 4000 гривень на облаштування дитячого майданчика; впорядковано кінцеву зупинку по вул. Комарова; проведені заходи по привітанню ветеранів війни, в яких взяли участь 8 підприємств торгівлі. В мікрорайоні «Підлісний» ліквідовано стихійне сміттєзвалище, яке існувало більше 10 років.

Щороку у Вінниці збільшується кількість мешканців приватного сектору, які хочуть за рахунок співфінансування прокласти на своїй вулиці мережі водогону та каналізації. Цьогоріч у такий спосіб уже виконано цілий ряд робіт у мікрорайонах «Хутір Шевченка», «Привокзальний», «Підлісний», «Київський», «Ясний», «Соняшник».

Окрім цього Наталя Панчук зауважила, що в поточному році значно покращилась робота з дільничними інспекторами міліції. «У нас уже стало нормою участь дільничних міліціонерів у прийомах громадян та проведенні інших заходів, - говорить Наталя Панчук. - Також у цьому році за участю дільничних міліціонерів здійснено 76 рейдів та надано 485 приписів за порушення правил благоустрою м. Вінниці».

Вінницький міський голова Володимир Гройсман вважає, що за останні роки робота квартальних комітетів вийшла на якісно новий рівень. Сьогодні перед Асоціацією органів самоорганізації населення стоять нові завдання - з їх допомогою територія кожного квартального комітету має включати у себе повний перелік об\'єктів послуг (магазин, аптека, перукарня, взуттєва майстерня та інші). Окрім цього, ціни у цих закладах торгівлі та послуг мають бути не вищими ніж у центрі міста. «Це принципова позиція, - каже міський голова. - Ми маємо створити усі умови по доступності мешканців приватного сектору до різних послуг, при цьому за нормальні, помірні ціни».


Переглядів: 4812
Поширень: 0