Співробітники СБУ викрили на Вінниччині протиправну діяльність командира роти однієї з частин Вінницького гарнізону Повітряних Сил Збройних Сил України. Військовий "допомагав" своїм підлеглим здійснювати приватні перевезення, за що отримував щомісячну винагороду, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу із посиланням на прес-групу Управління СБУ у Вінницькій області.

"Очоливши підрозділ менше року тому, молодий офіцер продемонстрував власний підхід до налагодження армійської дисципліни. За його ініціативою, частина підлеглих мала "відкріплення" від місця проходження служби та займалась приватними перевезеннями. При цьому грошове утримання та військовий стаж зберігався. За це ротний вимагав від "пільговиків" сплачувати йому щомісяця мзду. Гроші отримував щоразу в іншому місті", - розповіла прес-офіцер УСБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова.

Під час чергової зустрічі з одним із військовослужбовців-контрактників, який займався приватним перевезенням пасажирів, у центрі міста Вінниця офіцера було затримано.

"Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону за наданими Управлінням СБУ у Вінницькій області матеріалами (у порядку ст. 97 КПК України) порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара службовою особою", - підсумувала І.Єрмолова.


Переглядів: 3589
Поширень: 0