Вже майже 20 років родина займається розведенням екзотичних птахів. І планує створити на своєму обійсті своєрідний зоопарк для поціновувачів пташиної краси.

Екзотичний міні-зоопарк на подвір’ї вінничан Гордієнків розпочинався з декоративних середньоазіатських поросят. Подружжя думало заробити на них грошей. Однак із парнокопитними виявилося забагато тяганини та бруду. Тож свинячу справу Гордієнки полишили. Натомість зайнялися рідкісними птахами. Запланований бізнес перетворився на незвичне захоплення.

Нині пташок у колекції Гордієнків – понад 20 видів. Усіх – тільки по парі: для різноманіття. Особливо товариськими та допитливими господарі вважають страусів.

А от павичів вінничани називають найпривабливішими у колекції. Їх доправили із заповідника Асканія Нова. Тримають уже три роки. Окрім краси та задоволення, ці птахи ще й користь приносять. Із пір’я павичів виготовляють віяла.

Людмила Гордієнко, господиня екзотичних птахів:
Тут у нас пара, самець і самочка, а в природі зазвичай самець організовує собі гарем, в нього повинно бути 4-5 самочок. Тому природа його розфарбувала, його пір’я так красиве, щоб приволікати до себе подружок.

Інше джерело прибутку для сім’ї – страусячі яйця.

Новий вид птахів у цьому господарстві з’являється чи не щомісяця. Екзотику купують переважно у заповідниках. Скаржаться лише на тяганину з паперами: для перевезення та утримання птахів необхідно чимало дозволів від санстанції та ветеринарів. Проте кидати свого захоплення через довідки родина не хоче. І вже придивляється до нових рідкісних пташок.


Переглядів: 5805
Поширень: 0