Попри численні застереження міліції не довіряти стороннім людям у солодкі обіцянки пройдисвітів продовжують вірити люди. Переважно це літні люди.

86-річний вінничанин звернувся до міліції лише через два дні після того, як став жертвою обману. До його квартири завітала приємна круглолиця жіночка років 35-40, смуглява повна брюнетка середнього зросту. Гостя назвалася представницею організації, що допомагає пенсіонерам. Прийшла, мовляв з приємною місією – потрібно оформити папери, адже з наступного місяця планується підняття пенсії учасникам бойових дій. 75 гривень щомісячної доплати – сума невелика, але не зайва для літніх людей. Поки писала якість документи повідомила, що зараз почалася грошова реформа, вилучаються старі купюри і вводять нові. Тож якщо є заощадження теж необхідно вчасно про це потурбуватися. Дідусь, довірившись благодійниці, так і зробив - виніс 10 тисяч гривень з іншої кімнати і віддав жінці. Вона, ретельно перерахувавши купюри, склала їх акуратно у конверт, заклеїла і віддала пенсіонеру. Наголосила, щоб 13 числа потрібно прийти у будь-яке відділення ощадбанку з цим конвертом і отримати нові гроші. Коли через два дні дідусь заглянув в конверт, то знайшов там лише нарізаний папір.

Тепер пошуками шахрайки займається міліція. За словами в.о. начальника Ленінського РВ м. Вінниці Анатолія Коцюруби, за фактом шахрайства відповідно до ч.1 ст.190 КК України порушено кримінальну справу.

Міліція в черговий раз звертається до громадян бути обачними, не довіряти стороннім людям, які, представляючи працівниками соціальних служб, проводять «грошові реформи», виманюючи гроші у довірливих громадян.


Переглядів: 2704
Поширень: 0