Відповідно до положень Закону України « Про пожежну безпеку» - Правила пожежної безпеки в лісах України є обов`язковими для виконання всіма центральними і місцевими органами державної виконавчої влади, підприємствами, установами і громадянами, які за будь-яких причин перебувають у лісових зонах.

Тож, вінницька міліція, окрім охорони громадського порядку наглядадатиме за пожежною безпекою в лісопаркових зонах та берегах водойм. Маршрути патрулювання працівників міліції наближено до усіх місць відпочинку вінничан. Посилять нагляд за дотриманням вимог заборони в’їзду до паркових та лісних масивів і працівники ДАІ. На транспортних в’їздах до місць відпочинку з’являться відповідні дорожні знаки.

Як повідомив заступник начальника ГУМВС України у Вінницькій області Микола Загорулько, в середньому по області 1200-1300 працівників міліції несуть патрулювання з метою недопущення пожеж.

Так, нещодавно в Погребищенському районі області під час спалення стерні одним з господарств, вогонь перекинувся на лісопосадкову зону. Було пошкоджено біля трьох гектарів посадженого лісу-молодняку.

Відповідно до ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, нехтування правилами пожежної безпеки у лісі та парках відпочинку тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Пошкодження лісу, для відпочиваючих, в кращому випадку, коштуватиме 170 грн. і для посадовців - 204 грн.


Переглядів: 3003
Поширень: 0