Як повідомив заступник начальника ГУМВС України у Вінницькій області Микола Загорулько, порівняно з минулим роком на території області зменшилась кількість розбійних нападів, пограбувань, незаконних заволодінь транспортними засобами. Порідшали випадки дорожньо-транспортних пригод, в тому числі зі смертельними наслідками.

За даний період порушено 1 кримінальну справу за фактом торгівлі людьми. Виявлено 11 злочинів, пов’язаних з розповсюдженням відеопродукції порнографічного змісту, 19 фактів створення або утримування місць розпусти і звідництва, 5 фактів сутенерства або втягнення осіб до заняття проституцією.

Задокументовано 55 фактів втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Викрито 181 злочин, пов\'язаний з незаконним обігом зброї та вибухових речовин. У злочинців вилучено 25 одиниць нарізної зброї, 30 гладкоствольної, 45 одиниць холодної зброї та 3,8 кг вибухових речовин.

З початку року задокументовано 1103 наркозлочини, з яких 294 факти збуту наркотичної сировини, 76 – наркопритонів, 39 - схилянь до вживання наркотиків, 4 – підпільні нарколабораторії.

Всього з незаконного обігу вилучено понад 142 кг наркотичних засобів.

Працівниками міліції припинено діяльність 9 організованих злочинних груп, з яких 2 діяли у економічній сфері. Припинено діяльність бандитського угрупування в складі 3-х осіб, які з застосуванням вогнепальної зброї на територіях Вінницької та Черкаської областей скоювали крадіжки та пограбування громадян.

Розшукано 223 злочинця, 11 з яких переховувались за межами України. Встановлено місцезнаходження 82 безвісти зниклих громадян.

З початку року розкрито 412 злочинів минулих років.

В сфері економіки з початку року викрито 945 злочинів, з них 350 - тяжких та особливо тяжких.

У сфері службової діяльності задокументовано 540 злочинів, з них 120 фактів зловживання владою або службовим становищем, 94 факти хабарництва, 236 злочинів у сфері господарської діяльності, 21 – у лісовому господарстві, 26 - у сфері надрокористування, 2 факти контрабанди, 205 – у бюджетній галузі. У сфері приватизації пов’язаної з земельними відносинами викрито 37 злочинів.

Виявлено 330 нелегальних мігрантів. 323 – видворено за межі держави, з забороною подальшого в’їзду в Україну.


Переглядів: 3001
Поширень: 0