Як повідомив заступник начальника УГБ ГУМВС України у Вінницькій області Юрій Рекало, одним із важелів впливу працівниками міліції на попередження таких правопорушень, є застосування статті 178 КУпАП ч.1,2,3 (розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п\'яному вигляді):

За вчинення правопорушень передбачених вищезазначеною статтею працівниками міліції області протягом поточного року притягнуто до відповідальності 8920 осіб, з яких безпосередньо по місту Вінниці - 1216 осіб.

Непоодиноким є випадки щодо повторного притягнення до адмінвідповідальності за ч.2, 3 ст. 178 КУпАП.

Так, по області на сьогоднішній день таких правопорушників нараховується – 1680 осіб, з яких двічі притягувалось - 1390 осіб та тричі - 290 осіб.

Також правоохоронцям нерідко доводиться застосовувати до правопорушників статтю 179 КУпАП (розпивання спиртних напоїв на виробництві).

За вчинення правопорушень передбачених цією статтею працівниками міліції області з початку року притягнуто до адміністративної відповідальності 504 особи, з яких 11 осіб по місту.

Ще одна стаття, за якою складаються адмінпротоколи – це стаття 180 КУпАП (доведення неповнолітнього до стану сп\'яніння).

За вчинення правопорушень передбачених вищезазначеною статтею працівниками міліції області притягнуто 56 осіб, з яких по м. Вінниці - 3 особи.

Останнім часом правоохоронці під час проведення профілактичних заходів пов’язаних з попередженням та боротьбою з пияцтвом в громадських місцях зустрічаються з хитрощами нашої молоді. Для того, щоб ввести правоохоронців в оману, молоді люди використовують кольоровий посуд з наліпками від фруктових соків, солодких напоїв, в середині якого містяться спиртні напої при цьому під час їх вживання використовують навіть трубочки.

Однак, наші працівники міліції також прогресують в даному напрямку, і в більшості випадків їх вже не обдурити!


Переглядів: 5586
Поширень: 0