Наразі проводяться завершальні підготовчі роботи і вже 1 вересня вінницьких дітей зустрінуть оновленні шкільні приміщення. Про це йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, яке відбулось 19 серпня.

Протягом літа в усіх загальноосвітніх школах та дитячих садках міста тривали ремонти і не лише кімнат, де діти безпосередньо займаються, а й здійснювались капітальні ремонти. Так в закладах освіти відремонтовано майже 1200 метрів тепломереж, більше півтори тисячі метрів водогонів, понад 15000 м2 підлоги, 34000 м2 коридорів, замінено майже півтори сотні віконних блоків, встановлено близько трьохсот нових дверей.

Також в усіх освітянських закладах протягом літа фахівці провели ревізії систем тепло-, водо- і електропостачання, здійснили замір опору контуру заземлення та ізоляції електромереж.

Цьогорічного літа у місті активно вирішувалась проблема ремонту м\'яких покрівель навчальних закладів (дитсадків та шкіл). На початок канікул було заплановано відремонтувати 75 дахів. На сьогоднішній день роботи виконано на 60%, решта - практично на завершальній стадії.

Також уже підготовлено до прийому учнів 650 класних кімнат, 526 кабінетів, відремонтовано 31 лабораторію, оновлено 59 спортивних залів, 135 майстерень, 36 їдалень та харчоблоків. Роботи проводились і у актових та музичних залах. Окрім цього у школах створено 29 нових навчальних кабінетів.

Наприкінці навчального року під час зустрічі із міським головою Володимиром Гройсманом одна з вінницьких школярок, яка входить до складу Дитячої дорадчої ради при міському голові, підняла питання про доступність отримання освіти у школах дітям з інвалідністю, які пересуваються на візках. В результаті під час канікул було встановлено пандуси у двох школах №6 та №33, там також відповідно обладнанні їдальні, класи та вбиральні.

Окрім шкіл ремонти тривали і у дитячих садках. В дошкільних навчальних закладах відремонтовано 455 ігрових та стільки ж спальних кімнат, 46 харчоблоків, 38 музичних залів, приведено до належного стану ігрові майданчики та альтанки.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що фінансування освітянської галузі з кожним роком буде збільшуватись. Разом із тим вимоги до якості навчання також мають бути досить високі. «Наша освіта по своїй суті повинна бути якісною, - говорить мер Вінниці. - Щоб наші діти по закінченню різних навчальних закладів були конкурентоспроможними на ринку праці, змогли знайти своє місце у суспільстві, були корисними місту і державі. Тому «Освіта» - це принципово важливий напрямок нашого життя, який має бути у нас на належному рівні».


Переглядів: 2866
Поширень: 0