20 серпня військовою прокуратурою Вінницького гарнізону спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Вінницькій області затримано 31-річного капітана однієї з військових частин Вінниччини.

Військовий прокурор гарнізону підполковник юстиції Михайло Козачук зазначив, що затримали офіцера у момент отримання хабара від контрактника як відкуп підлеглого за можливість протягом кількох місяців не з’являтися на службу аби додатково підзаробити.

- За даний злочин, який кваліфікується як «важкий», Кримінальним Кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі, поки триває слідство, капітана затримано і поміщено під варту, - констатував Михайло Козачук.

За непідтвердженою інформацією у військовій частині де сталася подія, це далеко не поодинокий випадок. Відомо, що командири і начальники за так зване «покривання» незаконно відсутніх підлеглих в цій частині встановили таксу, - чим довше ти відсутній, тим більше ти платиш.

Нагадаємо, що 17 липня цього року військовою прокуратурою Вінницького гарнізону вже порушено кримінальну справу за аналогічним фактом отримання хабара в іншій військовій частині. Тоді, командир підрозділу прикриваючи свого підлеглого який підзаробляв таксуючи на власному авто, отримував за це щомісяця по кілька сотень гривень.


Переглядів: 3135
Поширень: 0