В свій час, вибираючи банк для проведення банківських операцій, вибрав банк, що мав добродушну атмосферу, гнучкі підходи до клієнтів, молоду команду, амбіційного керівника. Нещодавно пройшла новина: Тимчук Л.П. не очолює більше столичний банк.

- Доброго дня, пане Леоніде! Ще вчора директор найбільш динамічного з Вінницьких банків, а вже сьогодні залишили банківську справу та ще й на піку розвитку?
Доброго дня! Вважаю, що всі розуміють: подібні рішення формуються людиною не за один день. Я два роки обмірковував цю ідею, але з початком економічної кризи для мене було зрозумілим: не можна залишати свій колектив у важкі часи, не можна нехтувати клієнтами, які очікують антикризові банківські заходи. Тому на певний час питання про вихід з банку було знято. Сьогодні мій вихід з банку - це виважене рішення.

- Чому все-таки вирішили піти? Важко приймати подібні рішення?
Внаслідок своєї життєвої позиції, пріоритетів та перспектив, вирішив, спробувати свої сили в інших бізнес-напрямках. Хоча це рішення мені далось не легко – 6 років наполегливої праці в банку мають значні результати. Тому хтось зрозумів мене, хтось не дуже. Хоча керівництво банку та я подякували один одному: я керівництву - за можливість отримати досвід управління великою фінансовою установою, керівництво мені - за досягнуті показники розвитку банка: філія була одна з кращих в системі.

- Що саме головне в роботі керівника банківської установи?
Будь-який керівник банку повинен побудувати політику відносин з клієнтами для формування довіри як бізнесу, так і фізичних осіб. Безумовно клієнтам необхідно зважувати ризики та переваги співпраці з банком. Часто, крім фінансових переваг при виборі банку, присутні такі суб’єктивні чинники як «людський фактор» - довіра до керівника банку, до команди, що з ним працює, - це формується або протягом певного часу, або в порівнянні.

- Пане Леоніде, чим займаєтесь на сьогоднішній день?
Є бажання реалізувати проекти в різних напрямках. Я очолюю управляючу компанію, розвитком якої активно займаюсь. Але банківський бізнес теж нікуди від мене не дінеться.

- То це не крапка в вашій банківській кар’єрі?
Безперечно - ні. Я повернусь, як тільки буду вважати, що у власній справі з мене буде досить контролюючої функції.

- Яка спеціалізація Вашої компанії?
Компанія пропонує послуги з пошуку та аналізу привабливих інвестиційних проектів, фінансового консалтингу, управління проблемними заборгованостями та об’єктами, антикризового управління та ризик-менеджменту. Ми пропонуємо розробку стратегії та тактичних кроків для проблемних підприємств щодо активізації розвитку бізнесу. Це в першу чергу стосується великих торгових центрів, підприємств торгівлі, переробної галузі, а також різноманітних сферах виробництва.

- Чому саме цим?
Пропрацювавши тривалий час в банківській системі, а це були «цікаві» часи: докризовий період розквіту бізнесу та можливість управляти банком в кризовий період, робота з проблемними питаннями, - накопився певний досвід антикризового управління, який на сьогоднішній день досить витребуваний на ринку.

- У Вас активна життєва позиція - Ви не замислювались над тим, щоб спробувати свої сили в політиці чи владі?
Вважаю, що сьогодні наша політика як державницька, так і на місцевому рівні давно вимагає зміни політичних сил, лідерів, пріоритетів. На мій погляд, сьогоднішня політика схожа на симбіоз радянських підходів влади з безпринципним відстоюванням бізнес-інтересів прийдешніх можновладців. Питання входження в політику наразі розглядається.

- Які Ваші політичні уподобання?
Політичні уподобання повинні бути єдині - розвиток держави, регіону, міста. Попри, негативний економічний та політичний стан, Україна має гарні перспективи розвитку. Ми обов’язково пройдемо цей шлях – питання: за який проміжок часу? На жаль для України, вона народила замало патріотів. Без поваги до держави політика ще довго буде предметом торгу. А потрібно, щоб була інструментом розвитку.

- Які у Вас життєві плани на майбутнє?
Якщо з традиційного чоловічого переліку, то в мене вже син росте, залишається побудувати будинок та посадити сад. Дякую


Переглядів: 10168
Поширень: 0