Починаючи з 2006 року міські дитячо-юнацькі спортивні школи та спортивні споруди міста значно оновили свою матеріально-технічну базу. За кошти міського бюджету було закуплено комп\'ютерну техніку та спортінвентар, проведено капітальні та поточні ремонти. Деякі із шкіл за цей період вперше отримали власні приміщення. Стадіони міста також істотно змінили зовнішній вигляд - проведено значний комплекс робіт по реконструкції хокейно-легкоатлетичного (що у парку ім. Горького) та Центрального міського стадіонів. Роботи по останньому планується завершити до кінця 2011 року. Про хід виконання Програми розвитку фізичної культури та спорту в м. Вінниці на 2006-2012 роки йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулось у четвер, 26 серпня.

На сьогоднішній день на Центральному стадіоні вже відновлено зал важкої атлетики, відремонтовано табло, яке вже довгий час не працювало, здійснено гідроізоляцію трибун. До кінця поточного року буде здійснено ремонт підтрибунних приміщень, проводитимуться штукатурні роботи. Окрім того буде продовжено роботи по встановленню нових пластикових сидінь.

Як повідомив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, у перспективі над трибунами буде встановлено дах, ремонтуватиметься фасад стадіону, буде облаштовано волейбольний майданчик, на футбольному полі з\'явиться штучне покриття, а також заплановано встановити підігрів та полив поля. Усі роботи по реконструкції Центрального міського стадіону планується завершити до кінця наступного року.

Інша спортивна споруда міста, хокейно-легкоатлетичний стадіон, що у Центральному парку культури та відпочинку, на сьогоднішній день реконструйована майже на 80%. Цей стадіон - єдиний спортивний об\'єкт у Вінницькій області, що включений до переліку спортивних баз олімпійської підготовки. До робіт, які ще потрібно провести, належить проведення гідроізоляції трибун, доустановка пластикових сидінь, облаштування тренажерного залу та залу хореографії, кімнат для відновлення і реабілітації спортсменів.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що останнім часом спостерігається постійне збільшення кількості городян, які бажають займатися фізичною культурою та спортом. «Спортивний комітет міста повинен акцентувати увагу у своїй роботі на залучення усіх бажаючих городян до здорового способу життя, - говорить очільник міста. - Ранкова гімнастика, яка з вересня буде проводитись у кожному мікрорайоні, має сприяти цьому. Ця робота має проводитись спільно із підлітковими клубами із залученням фахівців і кращих спортсменів. Також потрібно продовжувати роботу по реконструкції та відновленню спортивних залів та комплексів, аби все більше вінничан мали змогу займатися спортом».


Переглядів: 3361
Поширень: 0