Вже майже два роки на базі випробувального центру ДП «Вінницястандартметрологія» працює лабораторія генетично-молекулярних випробувань ГМО. За час роботи лабораторії на вміст генетично модифікованих організмів перевірено 1700 зразків продуктів харчування та сировини.

Результати випробувань показали, що ГМО містили116 зразків, що складає 7% перевірених зразків харчових продуктів, це в основному ковбасні вироби, напівфабрикати, продукти переробки сої та кукурудзи, з них 1% складають харчові продукти вміст ГМО в яких більше 0,9%. Тому виробникам харчової продукції потрібно особливу увагу приділяти рослинній сировині, яку вони використовують у виробництві – це, перш за все, продукти переробки сої, кукурудзи, картоплі, томатів та інше.

Фахівці ДП «Вінницястандартметрологія» періодично проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи з виробниками харчової продукції щодо порядку здійснення контролю на вміст ГМО та маркування харчових продуктів згідно чинного законодавства України.


Переглядів: 2809
Поширень: 0