Практика передачі у комунальну власність відомчих дитячих садків у Вінниці уже стає систематичною. Цьогоріч на баланс міської ради було передано садочок агрегатного заводу, іще до того став комунальним садочок ВАТ «Вінницяобленерго». Цей процес взаємовигідний, адже підприємства не мали фінансової можливості їх утримувати, а міська влада зацікавлена у розширенні мережі ДНЗ міста. Така ж ситуація із дошкільним навчальним закладом №78, який достатньо довгий час не працював за призначенням через відсутність фінансування.

Під час нещодавньої зустрічі із Міністром оборони Михайлом Єжелем Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману вдалось домовитись про передачу садка №78, який знаходиться на балансі державного підприємства Міністерства оборони України «732 Вінницький ремонтний завод», у комунальну власність міста. І вже через декілька днів цей процес було розпочато.

На позачерговій сесії Вінницької міської ради, яка відбулась 3 вересня, депутати надали згоду на прийняття у комунальну власність територіальної громади міста колишнього ДНЗ №78. Мер Вінниці Володимир Гройсман повідомив, що по завершенню усіх необхідних процедурних моментів, розпочнеться реконструкція приміщення садочку. «Ця будівля довгий час не використовувалась за призначенням, - говорить міський голова. - У приміщенні колишнього дитсадка знаходились офіси, тому на сьогоднішній день він знаходиться у досить занедбаному стані. Незабаром розпочнуться роботи по його реконструкції, що дасть можливість додатково створити у Вінниці ще один повноцінний дошкільний навчальний заклад».

Дитячий садочок, який незабаром буде реконструйовано, створить додатково майже 200 місць, а, отже, стільки ж дошкільнят зможуть без зайвих проблем відвідувати оновлений ДНЗ.


Переглядів: 4293
Поширень: 0