За матеріалами державної служби боротьби з економічними злочинами Могилів-Подільського РВ, прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками хабарництва відносно завідувача кафедри Тернопільського Національного економічного університету, який одержав від студентів-заочників Могилів-Подільської філії університету хабар в розмірі 3400 грн. та 100дол. США. Натомість викладач обіцяв студентам сприяння в отримані позитивних оцінок за результатами складання іспитів.

В м. Ладижині було зафіксовано факт отримання інженером Тростянецьких електромереж хабара у розмірі 2тис. грн. від приватного підприємця за те, щоб останньому не припинили подачу електроенергії до виробничого цеху.
30.08.2010 року за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу відносно посадовця виконавчої державної служби Калинівського районного відділу юстиції, який зловживаючи службовим становищем, схилив громадянина N. до давання хабара в сумі 1000 грн. В таку суму було оцінено послуги із сприяння у вирішенні питання про примусове стягнення боргу на користь цього громадянина.

Губернатор наполягає на посиленні заходів із боротьби з корупцією – і з «великою» і з «малою». Також він зазначив: «Виключно адміністративними і кримінальними методами корупцію і хабарництво подолати неможливо, слід ефективніше використовувати економічні механізми, щоб відбити бажання одним давати, а іншим брати хабарі».


Переглядів: 2513
Поширень: 0