Усі нові призначення на заміщення вакантних посад відтоді відбуваються за результатами відкритого конкурсного відбору, який проводиться незалежною комісією, створеною розпорядженням міського голови Володимира Гройсмана.

До складу комісії увійшли завідувачі та викладачі кафедр Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, радники міського голови на громадських засадах з питань охорони здоров\'я, голова постійної комісії міської ради з питань охорони здоров\'я та соціального захисту населення, начальник управління охорони здоров\'я та начальник управління кадрової політики міської ради, фахівці обласних лікувально-профілактичних закладів. Очолив її заступник міського голови Андрій Рева. Саме вони перевіряли знання кандидатів на посаду лікарів та враховували середній бал оцінок освітніх знань за результатами навчання у вищому медичному навчальному закладі.

З моменту створення нової прозорої системи заміщення вакантних посад було проведено два конкурси. На першому відборі на заміщення вакантних лікарських посад було подано 25 заяв. На деякі посади конкурс складав від двох до чотирьох кандидатів на місце. Проте, конкурсний відбір пройшли лише дев\'ять кандидатів, які і були працевлаштовані у медичні заклади Вінниці.

За словами начальника управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради Тамари Васильчук, найбільш затребуваними професіями серед медичних працівників Вінниці нині є лікарі-педіатри та лікарі-терапевти. «Конкурс на ці посади становить по чотири-п\'ять кандидатів на місце, - говорить Тамара Васильчук. - Проте, щороку зростає потреба у лікарях-лаборантів, онкологах та рентгенологах, які на сьогоднішній день вважаються непрестижними та, на жаль, не користуються попитом».

На сьогоднішній день конкурсна комісія завершила прийом документів на заміщення ще 43,5 вакантних лікарських посад. Заяви подали 54 кандидати. На разі, конкурс іще триває.


Переглядів: 3827
Поширень: 0