Цьогоріч підприємства, які надають послуги із водозабезпечення, тепло- та електропостачання підготували, як кажуть у народі, «сани у літку» та на 100% готові до нового опалювального сезону. У міжопалювальний період проводились капітальні та поточні ремонти теплошляхів, котелень, тривала заміна водопровідних та каналізаційних мереж. Зокрема, теплопостачальним підприємством КП ВМР „Вінницяміськтеплоенерго" виконано капітальний ремонт обладнання 3 котелень та теплових мереж, протяжністю 1,8 км. Крім того, здійснено поточний ремонт на 167 центральних і індивідуальних теплових пунктів та 198 км теплових мереж, а також 41 котельні.

Теплопостачальні підприємства та житловий фонд Вінниці готові зустріти зимуКоштом міського бюджету цим же підприємством виконані роботи з реконструкції тепломереж по вул. Київській, 170 протяжністю понад 80 м та по вул. Коцюбинського, 35 протяжністю 60м. Також на даний час тривають роботи по реконструкції мереж на вул. Келецькій, 68. Крім того, завершується реконструкція теплової мережі по вул. Київській, 64, яка була збудована майже три десятиліття тому. В процесі тривалої експлуатації з періодичним пошкодженням ливневою та водопровідною водою вона прийшла в непридатний стан (упродовж останніх п\'яти років на цій ділянці було близька десяти пошкоджень). Старі труби тут замінено на сучасні, попередньо ізольовані, що дозволить забезпечити якісним та надійним теплопостачанням мешканців чотирьох багатоповерхівок по вул. Київській та іще двох по вулиці Талаліхіна.

Цьогоріч було також проведено капітальний ремонт двох котелень (ПТВМ-30 та КВГМ-50), що знаходяться по Теплопостачальні підприємства та житловий фонд Вінниці готові зустріти зимувул. 600-річчя, та теплового господарства. Виконані роботи по тепловій ізоляції деаератора на котельні ПТВМ-30, здійснено обмурівку котла КВГМ-50 та проведено заміну трубопроводу колектора виходу з котлів загальною протяжністю 20 метрів погонних та 70 метрів водопроводу. Дві вищезгадані котельні обслуговують шість загальноосвітніх шкіл (№28, 10, 33, 21, 15, 23), сім дитячих садочків (№60, 73, 74, 75, 57, 25, 46), технічний коледж, ліцей у сфері послуг, Вінницький національний технічний університет, НДІ «Кормів» та близько 285 житлових будинків. На сьогоднішній день вони на 100% готові до опалювального сезону 2010-2011 років.

Іншим теплопостачальним підприємством, ДП Теплокомуненерго «Маяк» відремонтовано 4 котли в котельні, насосне обладнання, запірну арматуру. Також було замінено 710 м тепломереж, відремонтовано обладнання 15 центральних та індивідуальних теплових пунктів.

Станом на 15 вересня КП „Вінницяоблводоканал" виконано заміну аварійних водопровідних мереж, заміну каналізаційних мереж, ремонт 23 насосних агрегатів на каналізаційних насосних станціях та 45 на водопровідних. Також здійснено промивку і хлорування 8 резервуарів запасу води та ремонт 69 водорозбірних колонок.

В літній період було також проведено реконструкцію трансформаторної підстанції РП9, яка знаходиться за адресою вул. Келецька 72. Ця підстанція є важливою ланкою в електропостачанні мікрорайону «Вишенька», оскільки заживлює значну частину міста (вулиці Келецька, Космонавтів, Порика, Стахурського, Хмельницьке шосе та проспект Юності). На даний час РП9 реконструйована та оснащена телемеханікою, яка дозволяє виконувати частину перемикань з диспетчерського пункту і значно скорочує час ліквідації аварії. Крім цього, підстанцію оснащено вакуумними вимикачами, які є більш надійними, безпечними та екологічними у порівнянні з масляними та допомагають швидше визначати аварійно відключені ділянки.

Теплопостачальні підприємства та житловий фонд Вінниці готові зустріти зимуЗначну роботу було здійснено і у житловому фонді. Проведено капітальний ремонт на суму 3,3 млн. грн., в тому числі виконано ремонт м\'яких покрівель на 13 будинках, здійснено ремонт шиферних покрівель на чотирьох багатоповерхівках. Крім того, на 11 будинках відремонтовано зовнішні міжпанельні стики, ще на восьми роботи завершуються. В семи багатоповерхівках виконано ремонт внутрішньобудинкових інженерних мереж та систем електрозабезпечення будинків. Як повідомив Василь Броварник, першочергово капітальний ремонт житлового фонду виконувався у тих будинках, де мешканці проявили ініціативу та взяли дольову участь у співфінансуванні робіт. «Загалом на капітальний та поточний ремонти житлового фонду мешканцями упродовж цього року залучено понад 460 тис. грн. - говорить він. - Це дозволило охопити більшу кількість будинків. В цілому житловий фонд технічно готовий до опалювального сезону 2010-2011 років».

Теплопостачальні підприємства та житловий фонд Вінниці готові зустріти зимуКрім того, як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства, енергетики, транспорту та зв\'язку Василь Броварник, в обласному центрі продовжуються роботи по реконструкції мереж зовнішнього освітлення та запровадженню енергозберігаючих світильників у місті. Станом на 21 вересня вже реконструйовано 35 об\'єктів (з запланованих 44). Всього в різних мікрорайонах обласного центру у цьому сезоні змонтовано 1338 нових енергозберігаючих світильників. Зокрема, цими днями було закінчено реконструкцію мереж зовнішнього освітлення по вул. Космонавтів, 32 (в районі загальноосвітньої школи №23). На даному об\'єкті прокладено 840 метрів кабелю, встановлено п\'ять нових електроопор та замінено 34 світильники на нові, енергозберігаючі.

Міський голова Володимир Гройсман особисто перевірив хід підготовки до опалювального сезону та роботи по зовнішньому освітленню міста під час робочого об\'їзду 23 вересня, оглянувши трансформаторну підстанцію РП9 по Келецькій, котельню по вул.600-річчя, територію СЗОШ №23 та роботи по заміні тепло шляху на вул. Київській. Теплопостачальні підприємства та житловий фонд Вінниці готові зустріти зимуКерманич міста зазначив, що сьогодні Вінниця належними чином підготовлена до настання нового опалювального сезону, зауваживши, що з року в рік обсяг робіт по модернізації усіх систем життєзабезпечення обласного центру буде збільшуватись. «За декілька років ми матимемо одну із найсучасніших систем теплозабезпечення міста, - говорить Володимир Гройсман. - Ми продовжимо модернізацію котелень, підвищуючи їх коефіцієнт корисної дії, встановлюватимемо регулятори тепла, які максимально використовують теплоносії та покращують якість надання послуг з теплопостачання та зменшують кількість витрат. Те, що вже зроблено, дає змогу від початку опалювального сезону економити 6-8 % газу. Завдяки комплексу заходів, які проводяться, Вінниця з кожним роком буде більше заощаджувати і електроенергію, і газ, ніж це було у минулих роках».


Переглядів: 5256
Поширень: 0