Загальна довжина цієї вулиці становить понад два кілометри. Проектом капітального ремонту зазначеної вулиці передбачено влаштування тротуару, асфальтування з\'їздів, капітальний ремонт дорожнього покриття загальною площею майже 22 тисячі квадратних метрів тощо. Кошторисна вартість робіт становить понад 11,6 млн. грн.

На сьогоднішній день вже виконані роботи по капітальному ремонту перехресть Гонти - Липовецька, Гонти - Цимлянська, Гонти - Марка Вовчка, Гонти - Машинобудівний ліцей та Гонти - «Вінниця Вантажна». Крім того, відремонтовано асфальтне покриття до вул. Цимлянської та до «Вінниці Вантажної». Також, у відповідності до вимог по безпеці руху, передбачено встановлення дорожніх знаків та розмітки.

Згідно проекту, на вулиці Гонти також проводяться роботи по озелененню і відновленню газонів та облаштуванню металевої огорожі. Тут також проводять розчистку дренажної канави, що допоможе вирішити питання водовідведення з вулиці та прилеглих територій. Наступним кроком буде облаштування зовнішнього освітлення з використанням нових енергозберігаючих ліхтарів.

«В цьому мікрорайоні міста дороги практично були відсутні. Тому це питання було доволі актуальним і для мешканців, і для виробничників, які тут працюють. Раніше вантажні автомобілі їздили через увесь Хутір Шевченка (бо іншого шляху перевозити вантажі просто не було), і цим приносили багато незручностей, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Вантажний транспорт через Хутір Шевченка більше їздити не буде, бо є вже нова дорога, а далі потрібно розвивати інші напрямки, щоб людям було тут комфортно жити. Тому сьогодні відкривається нова сторінка розвитку цього мікрорайону. Ще залишається ряд питань, але ми і їх поступово будемо вирішувати».


Переглядів: 3880
Поширень: 0