Працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Вінницькій області було викрито менеджера з реалізації дорогоцінних ювелірних виробів, який привласнив собі золоті прикраси загальною вагою 2 кг 439 г. Цим самим 25-річний чоловік підприємству-виробнику наніс збитків на суму понад 631 тисячу гривень.

Як повідомив начальник відділу УБОЗу Леонід Прокопчук, менеджер даного підприємства протягом грудня 2009 – лютого 2010 року згідно накладних, будучи матеріально відповідальною особою, отримав ювелірні вироби з дорогоцінними камінням. Ці прикраси він мав передати для реалізації приватним підприємцям, які займаються продажем дорогоцінних металів на території Вінницької та інших областей України.

Під час перевірки правоохоронцями було встановлено, що зазначена продукція не була передана для реалізації жодному з приватних підприємців для подальшої реалізації. Чоловік використав її іншим чином… Місця, на яких була вказана проба виробу, він повирізав, а з решту дорогоцінного металу він привласнив.

Крім того, що 25-річний вінничанин працював на підприємстві менеджером, він ще й виготовляв ексклюзивні ювелірні вироби. Підприємство, на якому працював чоловік, замовило в нього 20 жіночих браслетів. Коли прикраси були виготовлені, чоловік здав їх на склад підприємства. Пролежавши там кілька днів, вироби почали швидко темніти. Незмінними залишались тільки ті місця, на яких була вказана 585 проба. При перевірці зазначених браслетів в Державній пробірній палаті України було встановлено, що в цих ювелірних виробах дорогоцінний метал, а саме золото – відсутній. Золотими виявились лише ті місця виробу, на яких стоїть проба. Як з’ясувалось, ці місця були вирізані саме з тих виробів, які були надані чоловікові для реалізації.

Таким чином спритний чоловік даному підприємству завдав збитків в особливо великих розмірах – на суму понад 631 тисячу гривень.

Зараз чоловік затриманий. Відносно нього порушено кримінальну справу за ч.3 ст.190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, яке карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.


Переглядів: 4269
Поширень: 0