2 жовтня у Вінниці ярмаркували Іллінецький, Козятинський, Липовецький, Оратівський, Погребищенський, Чернівецький, Ямпільський райони. Традиційно свою продукцію представили також вінницькі підприємства та виробники з ближніх районів. Своїми враженнями від побаченого поділився й очільник області: «Ярмарок удався, гарний асортимент, доступні ціни. Люди беруть і головне – вони задоволені». Виїзні продовольчі ярмарки дозволять «збити» ціни Він підкреслив: важливо збалансувати інтереси споживачів і виробників.

За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Чернія, своєї мети з організації селянського ярмарку влада досягла - як по асортименту продукції, так і по її кількості. Переговорили з підприємцями і щодо цінової політики. Дешевше, ніж на ринку, продавали овочі. Картопля коштувала 3,5 грн. за кг, морква – від 2,5 грн., цибуля – від 3,5 грн. Усього ж в суботу збули майже 100 тонн фруктів і овочів. На ярмарку було задіяно 212 машин з сільськогосподарським крамом, причому половина з них приїхала поза графіком.

Василь Черній зазначив, активне бажання торгувати виявляє все більше підприємців. Він додав, що відповідні служби постійно аналізують попит на сільгосптовари, а також враховують зауваження від проведення попередніх ярмарків. В перший ярмарок жовтня продовольства було вивезено на суму понад 2 млн. грн. В асортименті товарів – крупи, борошно, зернові, цукор, олія, мед, яйця, м\'ясо, молочна продукція, овочі та фрукти.

Триватиме ярмарковий сезон до 6 листопада.


Переглядів: 2625
Поширень: 0