Першочергове завдання – утеплити приміщення, аби не переривати внутрішньо-оздоблювальні роботи в осінньо-зимовий період. «Ми повинні завершити в цьому році перекриття корпусу, поставити всі вікна і підключити будівлю до опалення. Тоді буде можливість продовжувати внутрішні роботи взимку», - наголосив Микола Джига.

Будівництво «пироговки» триватиме і взимкуУ 2010 році із Стабілізаційного фонду виділено 3,1 млн. грн.. Губернатор повідомив, що ще 6 млн. грн. надійдуть ближчим чином: «Ми отримали підтримку в уряду, є домовленість з віце-прем’єром Клюєвим, є рішення Мінфіну. Питання «застрягло» на певному етапі в зв’язку з технічними причинами на рівні чиновників». На будівництві хірургічного корпусу освоєно 24,6 млн. грн. будівельна готовність об’єкту сьогодні становить понад 50%. Виконані всі підготовчі роботи, влаштовані тимчасові проїзди, завершено зведення двох десятиповерхових блоків та розпочато монтаж інженерного санітарно-технічного обладнання.

Вартість завершення будівництва 190 млн. грн., при чому технічне оснащення корпусу коштуватиме 75 млн. грн..
Новий хірургічний корпус передбачений на 240 стаціонарних ліжок. Планується переведення на нову базу чотирьох діючих та одного новоствореного відділень: У корпусі передбачені палати на 1 – 3 чоловіка. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись біля 7000 хворих області та міста Вінниці.

Будівництво хірургічного корпусу лікарні ім. М.І.Пирогова розпочалося в 1992 році. У 1997 році було законсервоване, поновлене лише в 2002 році.


Переглядів: 3301
Поширень: 0