У березні цього року у Вінниці у своїй квартирі на першому поверсі був знайдений мертвим 61 - річний приватний підприємець. Вбитого знайшов сусід, що побачив в прочинені двері на підлозі у коридорі чоловіка зі зв\'язаними руками і ногами та кляпом у роті.

…. Через кілька хвилин на місці злочину вже працювала слідчо-оперативна група міліції. Нещасний загинув від нанесених йому численних тілесних ушкоджень. У квартирі було все перевернуто, всюди валялися речі, викинуті з шаф та тумбочок. Злочинці спочатку катували чоловіка, аби зізнався, де ховав цінності. Не отримавши відповіді, злочинці самі взялися шукати те, за чим прийшли. Бандити забрали золоті прикраси і гроші.

Вбитий, лікар за освітою, проживав один. Отримавши необхідні дозволи, він здійснював торговельну діяльність на дому товарами інтимного характеру. Секс-шоп у квартирі був прибутковим бізнесом, за кілька років торгівлі специфічними речами його власник мав коло постійних клієнтів, яким він надавав також консультативну допомогу в придбанні секс-іграшок.

Перш ніж оперативникам карного розшуку вдалося вийти на підозрюваних розроблялися численні версії, в тому числі враховуючи специфічний рід діяльності вбитого. Адже вбивця міг бути з числа клієнтів загиблого. Однак після вивчення кола спілкування лікаря, перевірки алібі всіх, хто навіть побічно міг потрапити під підозру, ці припущення були виключені. Зусилля оперативників звелося до розробки основної версії скоєння злочину - вбивство з метою пограбування. За словами начальника Вінницького обласного Управління карного розшуку Олександра Глянька, до роботи з розкриття тяжкого злочину, що знаходиться на особистому контролі начальника УМВС, була залучена вся міська міліція, її організацію взяв на себе обласний відділ з розкриття вбивств.

У цей же період часу розшуковці займалися документуванням і викриттям у вчиненні низки небезпечних, резонансних злочинів організованої злочинної групи, на рахунку якої численні грабежі, розбійні напади на квартири громадян з метою заволодіння цінностями, крадіжки з офісів. Частина активних членів угруповання, що налічувала близько 15 осіб, на той момент вже була затримана. Більшість членів банди, яку очолював 30-річний житель області, - наркомани та раніше судимі особи, не обтяжені моральними цінностями. Їх об\'єднувала жага наживи за будь-яку ціну.

У результаті оперативно-розшукових заходів було встановлено, що кілька членів цієї групи активно готували розбійний напад на квартиру лікаря. Ці люди неодноразово приходили до потерпілого, цікавилися його способом життя , звичками, матеріальним становищем. Але зловмисники не встигли скоїти злочин.

Оперативним шляхом вдалося вийти на одного з членів банди, який на той момент знаходився в бігах. З’ясувалося, що саме він разом з подільником потай реалізував злочинний план своїх колег по нападу на власника секс-шопу. Підозрювані були затримані на території Київської області.

На даний момент вони, як і решта учасників злочинної групи, на рахунку якої близько 30 тяжких злочинів, перебувають під арештом. Роль кожного в низці кримінальних пригод встановить слідство, а покарання визначить суд.


Переглядів: 3050
Поширень: 0