Відбулась виїзна колегія керівництва УМВС України у Вінницькій області в м. Бершадь, на якій вінницькі правоохоронці підвели підсумки оперативно-службової діяльності за дев’ять місяців поточного року. Особливу увагу було акцентовано на дотриманні дисципліни та законності особовим складом ОВС, обліково-реєстраційній роботі та роботі з розкриття злочинів минулих років.

виїзна колегія керівництва УМВС України у Вінницькій області в м. Бершадь

Останнім часом в області, як і в цілому по України, спостерігається зростання кількості зареєстрованих злочинів. Це свідчить про те, що вжиті заходи щодо зміцнення обліково-реєстраційної дисципліни є результативними, а рівень реагування на протиправні діяння підвищився.

Так, за 9 місяців 2010 року на території області зареєстровано 9890 злочинів, що на 1594 більше, ніж за аналогічний період минулого року, з них розкрито 7113 злочинів.

Серед зареєстрованих злочинів майже кожен третій – тяжкий та особливо тяжкий. Найбільш питому вагу в структурі злочинів становлять злочини проти власності (51,5%), у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів (14,7%), у сфері службової діяльності (6,4%), злочини проти громадського порядку та моральності (4,6%), проти життя та здоров’я особи (4,2%).

На території області протягом 9 місяців скоєно 48 умисних вбивств, за скоєння яких 45 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, а 2 особи перебувають у розшуку. Одне умисне вбивство залишається нерозкритим.

Одну з найбільш поширених і суспільно небезпечних груп злочинних діянь становлять злочини проти власності. У загальній структурі злочинності їх питома вага складає більшу половину. Протягом 2010 року на території Вінницької області зареєстровано 5097 майнових злочинів. Переважна більшість з них – крадіжки, кількість яких в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже вдвічі. Кожна четверта крадіжка – це крадіжка з квартир громадян.

За 9 місяців 2010 року на території області зареєстровано 47 розбійних нападів, з яких 4 залишаються нерозкритими.

У порівнянні з минулим роком значно зменшилась кількість грабежів, зґвалтувань, фактів незаконного заволодіння автотранспортними засобами. Порідшали випадки дорожньо-транспортних пригод, в тому числі зі смертельними наслідками.

З початку 2010 року працівниками міліції виявлено 1456 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, в тому числі 608 – тяжких та особливо тяжких. Задокументовано 404 факти наркозбуту, 85 фактів наркопритоноутримання, де здійснювалось вживання та виготовлення наркотиків, викрито 8 міжнародних каналів надходження в Україну наркотичних засобів, порушено 44 кримінальні справи за схиляння до вживання наркотиків.

У сфері економіки протягом з початку року виявлено 1280 злочинів. З яких 428 тяжких та особливо тяжких. На 33% більше, ніж в минулому році, викрито фактів хабарництва (105), з них 43 факти давання хабара та 62 факти одержання хабара. При цьому виявлено 1 факт хабарництва на суму, що перевищує 30 тис. гривень, 2 – на суму, що перевищує 10 тис. гривень, 3 – на суму, що перевищує 100 тис. гривень, з них 1 – на суму, що перевищує 1 млн. грнмвень.

За даний період збільшилась злочинність серед неповнолітніх. За участю неповнолітніх вчинено 509 злочинів, з них особливо тяжких – 20, тяжких – 230.

Працівниками міліції припинено діяльність 11 організованих злочинних груп, з яких 2 діяли у економічній сфері.

За сприяння та координації підрозділу Укрбюро Інтерполу УМВС встановлено місце знаходження за кордоном 20 осіб, що розшукувалися УМВС України у Вінницькій області за ухилення від слідства та суду, 11 з яких затримано для вирішення питання щодо екстрадиції на Україну.


Переглядів: 4271
Поширень: 0